Haberler

Babacan: Türkiye'nin Başarılarını Çekemeyenler Var

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "30 Mart seçimleri, yerel seçimin ötesine geçerek bir demokrasi mücadelesine dönüştü." dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "30 Mart seçimleri, yerel seçimin ötesine geçerek bir demokrasi mücadelesine dönüştü. Bu dönemde kapınızı çalıp, farklı fikirler ifade edenler olabilir. Bunlara karşı çok dikkatli olmalısınız" dedi.

Babacan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Ankara'nın Keçiören ilçesinde, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile birlikte belediyenin meslek edindirme kurslarının sertifika törenine katıldı.

Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde çok önemli gelişim gösterdiğini dile getiren Babacan, bu süre içinde milli gelirin arttığını, Türkiye'nin IMF'den borç alan değil, başka ülkelere borç veren, yardım eden bir ülke haline geldiğini söyledi. Bu dönemde Türkiye'nin bölgesinde herkesin gıpta ettiği bir ülke haline geldiğini vurgulayan Babacan, eğitimden sağlığa pek çok alanda güzel hizmetler sunulduğunu anlattı.

30 Mart seçimlerinin yerel seçimin ötesine geçerek demokrasi mücadelesine dönüştüğünü ifade eden Babacan, "Bu başarıları çekemeyenler, engel olmaya çalışanlar var. Son dönemde yaşanan olaylar bunu açıkça ortaya koyuyor. Biliyoruz ki biz çok ve dosdoğru çalıştıkça her zaman Allah yardımcımız olacaktır. Bu dönemde kapınızı çalıp, farklı fikirler ifade edenler olabilir. Bunlara karşı çok dikkatli olmalısınız" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerine de değinen Babacan, yakın zamanda Sincan ve Çayyolu metrosunu açtıklarını, sırada Keçiören Metrosu'nun bulunduğunu söyledi.

Son 11 yılda sadece ekonomide değil sağlık ve eğitim alanlarında da önemli atılımlar gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Babacan, şunları kaydetti:

"Bu dönemde yoksullar için şartlı nakit desteği vermeye başladık. Sayın Başbakanımız çocuklarımızın eğitimi için olan bu paranın kadınlara verilmesini istedi. 'Babalara verirsek o para duman parası olur' dedi. Hastane kuyrukları artık son buldu. Eskiden 60-70 liraya satılan ilaçlar, artık neredeyse kuruşlarla satılıyor. Bunlar iyi yönetimin sonuçları."

Merkezi hükümet, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin uyumlu çalışmalarının önemine işaret eden Babacan, "Gökçek ve Ak'a desteklerinizi bekliyoruz. 3'lü olalım, güçlü olalım" dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da meslek edindirme kursları kapsamında 90 branşta, her yaş grubundan 20 bine yakın kursiyere eğitim verildiğini belirterek, kadınların ekonomik hayatta kendi işyerlerini kurmasının istihdamın artmasında önemli rol oynayacağını söyledi.

Program sonrasında seçim otobüsüne binerek halkı selamlayan Babacan ve Ak, Çanakkale Platosu'nu gezdi. Ardından esnaf ziyaretleri yapan Babacan ve Ak, Fatih Sultan Parkı'nda vatandaşlara simit ikram ederek sohbet etti.

-mustafa ak

-keçiören

Kaynak: AA / Ekonomi

Ali Babacan Mustafa Ak Keçiören Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title