Haberler

Babacan: Türkiye'de Yatırımların Yüzde 80'i Özel Sektörün

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Balıkesir'de düzenlenen 7'inci Gelişen Kentler Zirvesi'ne katıldı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Balıkesir'de düzenlenen 7'inci Gelişen Kentler Zirvesi'ne katıldı. Yatırım olmadan büyümenin olamayacağını ve istihdam yaratılamayacağını söyleyen Babacan, Türkiye'deki yatırımların yüzde 80'nini özel sektörün yaptığını kaydetti.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteğiyle Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) tarafından Balkonuk Center'de düzenlenen '7'inci Gelişen Kentler Zirvesi'ne Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katıldı. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Edip Uğur, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, GYODER Başkanı Aziz Torun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Balıkesir Ticaret Odası ile Balıkesir Sanayi Odası üyelerinin yanı sıra Gayrimenkul sektörü temsilcileri toplantıda yer aldı.

'BALIKESİR'İN GELİŞİMDE DE ÖNÜ AÇILACAKTIR'

Gayrimenkul sektörünü kentte buluşturan toplantıda konuşan Babacan, 20'nci yüzyılın bir kentleşme yüzyılı olduğunu söylediı. Birleşmiş Milletler (BM) verilerinin 1990 yılında dünya nüfusunun yüzde 30'nun kentlerde yaşadığını, bu rakamın 2050'de yüzde 66'ya ulaşacağına dikkat çektiğini hatırlatan Babacan şöyle konuştu:

"Nüfusu 10 milyon olan kent sayısı bugün 28'e ulaştı. 2030'da nüfusu 10 milyonun üzerinde olan kent sayısı 40 olarak öngörülüyor. Gelecekte marka değeri taşıyan kentler birbirleriyle yarışacak ve bir rekabet yaşanacak. Bugün dünyada en hızlı kentleşen ülkelerin arasında yer alıyoruz. Şehir nüfusları hızla artarken, kırsal kesimde azalma görülüyor. Balıkesir'e bakarsak, çok önemli bir potansiyele sahip. İstanbul, İzmir, Bursa gibi gelişmiş kentlerin ortasında. Özellikle İstanbul- İzmir otoyolu projesinin Balıkesir'den geçtiğini düşünürsek, Balıkesir tam bir ekonomik aktivitenin ortasında yer alacak. Balıkesir'in gelişimde de önü açılacaktır."

'YATIRIM OLMADAN BÜYÜME OLMAZ'

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan hükümetin, belediyelerin ve yerel yönetimlerin, yatırımcıların önünü açması gerektiğini de vurguladı. Kolaylığın yatırımcının önünü açacağını, doğrudan etkileyeceğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yurt dışından gelecek yatırımlara açık olunmalı ve yerli yatırımcının önü açılmalıdır. Yatırım olmadan büyüme olmaz. İstihdam oluşturulmaz. Türkiye'deki yatırımların yüzde 80'nini özel sektör yapıyor. Yani özel sektör devletin 4 katı yatırım yapıyor. 12 yılı aşkın bir süredir iktidardayız ve bu güne kadar yaptıklarımızın daha fazlasını nasıl gerçekleştirebileceğimizin hesabını yaptık. 2014- 2018 dönemini kapsayan kalkınma planımızı, dönüşüm ve eylem planını hazırladık. Daha önceki dokuz kalkınma planında olmayan yeni unsurlar ekledik. 25 ayrı başlıkta tam 1250 eylemi ve takvimini belirledik. Yargı reform stratejisini açıkladık. Eğitimle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Bir bakıma önümüzdeki dönemle ilgili raylar döşendi, yol haritasını belirledik."

'BU İKİSİNİ NASIL BULUŞTURACAĞIZ?'

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 19 ülke ve AB'den oluşan G-20'nin dönem başkanlığını Türkiye'nin yaptığını hatırlattı. G-20 dönem başkanı olarak yatırım konusunda önemli süreçler başlattığına değindi. Dünyada Norveç, Suudi Arabistan, Singapur gibi bütçe fazlalığını fonlarında biriktiren ülkeler bulunduğunu belirten Babacan şunları söyledi:

"Her biri milyar dolarları olan fonlar var. Bu fonlar, parayı çok güvenilir yerlerde yatırıma yöneltmek istiyorlar. Dünyada sermaye ve varlık var. Bir yandan da şiddetli fon ihtiyacı var. Bu ikisini nasıl buluşturacağız? Dünya içinde güveni oluşturduğunuz zaman bu buluşma olur. Yatırım için güvenli yer bulamayanlar Almanya ve ABD hazinesi tahvillerine yöneliyor. Alman hazinesinin tahvilleri 10 yıla kadar negatif faiz veriyor. Para büyükse dünyada güvenecek ortam kalmadıysa; bankalara güven de olmuyor. Avrupa'nın en büyük bankaları Dünya Merkez Bankasından aldığı likidite ile yaşıyor."

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ile Vali Mustafa Yaman da kısa bir konuşma yaparak kentle ilgili bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından programa katılanlarla birlikte Babacan, zirve anı fotoğrafı çektirdi. Babacan daha sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ile Vali Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret etti. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Babacan Balıkesir Edip Uğur Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title