Haberler

Babacan, TBMM Genel Kurulu'ndaki Bütçe Görüşmelerinde Konuştu…(2)

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Suriye sınırına yerleştirilecek olan Patirot Füzeleri'nin süresinin 1 yıl olduğunu, gerektiğinde ise bu sürenin uzatılabileceğini belirterek, İran'dan yapılan açıklamalar için, "Kendisi 2 bin, 2 bin 500"...

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Suriye sınırına yerleştirilecek olan Patirot Füzeleri'nin süresinin 1 yıl olduğunu, gerektiğinde ise bu sürenin uzatılabileceğini belirterek, İran'dan yapılan açıklamalar için, "Kendisi 2 bin, 2 bin 500 kilometrelik füzelere sahipken, bu konuda bazı açıklamalar yapması, farklı bir tutum sergilemesi de kuşkusuz bizim için kabul edilemez" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TBMM Genel Kurulu'nda 2013 yılı bütçesinin tümü üzerinde hükümet adına konuştu. Konuşmasının bir bölümünde Türkiye'nin Suriye politikasını değerlendiren Ali Babacan, Esad'ın kendi halkını öldürmeye başlamasından itibaren Türkiye'nin Suriye halkının yanında yerini aldığını söyledi. Esad'ın zulmünden kaçan bütün Suriyelilerin mezhebine, meşrebine, dinine bakılmadan sınırdan içeri alındığını anlatan Babacan, şöyle konuştu:

" Türkiye, Suriye Ulusal Koalisyonu'nu, Suriye halkının meşru temsilcisi olarak tanımış ve destek taahhüdünü yinelemiştir. Ama bunu tanıyan sadece Türkiye değildir. En son Marakeş'te yapılan toplantıda, 114 ülkenin ve 13 uluslararası kuruluşun katılımıyla yapılan Suriye Dostları Grubu'nun 4'üncü toplantısında Suriye muhalefet ve devrimci güçler ulusal koalisyonunu Suriye halkının meşru temsilcisi olarak tanımıştır. Yani dünyada artık büyük ekseriyette rejim değil, Suriye halkının gerçek temsilcileri bugün tanınmaktadır. Zaten kendi halkını uçaklarla bombalayan, sahilden harp gemileriyle kendi halkını bombalayan, hatta en son dönemde Scout füzelerini de kendi halkı üzerinde kullanmaya başlayan bir rejimin artık meşruiyeti kalmamıştır. Bu rejim artık gidicidir. Tamamen zamanlama meselesidir."

"KOMŞU ÜLKELERİ MÜDAHİL KILMAYA DÖNÜK NİYETLERİNİN FARKINDAYIZ"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Suriye'de yaşanan iç savaşta her gün Esad rejimine bağlı askerlerin ordudan kaçtığını belirterek, muhaliflerin ise ülkenin birçok bölgesinde etkinliğini artırdığını dile getirdi. Suriye yönetiminin her seviyesinde, özellikle de askeri kanatta her gün kaçışlar olduğunu ifade eden Babacan, muhalefetin ülkenin her bölgesinde etkinliğini artırdığını kaydetti. Babacan, "Aciz kalan rejimin halkına karşı yürüttüğü bu kirli savaşa komşu ülkeleri müdahil kılmaya dönük niyetlerinin de farkındayız" diye konuştu.

PATRİOT FÜZELERİNİN SÜRESİ 1 YIL

Suriye sınırına yerleştirilecek olan Patriot Füzeleri ile ilgili eleştirilere de cevap veren Babacan, "Halkımızı ve topraklarımızı korumak sorumluluğumuz olduğu kadar meşru hakkımız" dedi.

Patriot Füzeleri'nin süresinin 1 yıl olduğunu fakat gerekirse bu sürenin uzatılabileceğini söyleyen Babacan, "Buradaki amacımız da Suriye'deki krizin daha fazla tırmanmasına engel olmaktır. Türkiye, Suriye krizinin barışçıl yollardan bir an önce çözümü amacıyla da yapmış olduğu girişimlerini bundan sonra da aynen kararlılıkla uygulamaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Patriot Füzeleri ile ilgili İran'dan gelen açıklamaları da eleştiren Babacan, "Kendisi 2 bin, 2 bin 500 kilometrelik füzelere sahipken, bu konuda bazı açıklamalar yapması, farklı bir tutum sergilemesi de kuşkusuz bizim için kabul edilemez" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Babacan Türkiye Suriye İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title