Haberler

Babacan, seçim bürosu açılışı yaptı (2) -

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin en ileri demokrasiyi hak ettiğini belirterek, "30 Mart'ta Türkiye'de istikrarın devamı için bir tercihte bulunulacak.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin en ileri demokrasiyi hak ettiğini belirterek, "30 Mart'ta Türkiye'de istikrarın devamı için bir tercihte bulunulacak. Bu anlamda önümüzdeki seçimler çok önemli" dedi.

Babacan, Keçiören'de AK Parti seçim bürosunun açılışını yaptı. Burada, vatandaşlara hitap eden Babacan, son 11 yılda Türkiye'de demokrasi ve ekonominin çok önemli gelişim gösterdiğini vurgulayarak, bu süreçte Türkiye'nin yüksek enflasyondan kurtulduğunu, Türk lirasının değerli bir para haline geldiğini söyledi.

Seçimlere 10 gün kaldığını hatırlatan Babacan, "Şimdi çok dikkatli olma zamanı. Bu devletin, milletin önünü açmak lazım. Bunu yapmak için mutlaka devlete ve millete sahip çıkmamız lazım" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Melih Gökçek ile Keçiören Belediye Başkanı Adayı Mustafa Ak'a çok güvendiklerini ve tekrar seçilmelerini istediklerini dile getiren Babacan, vatandaşlardan destek istedi.

Sincan ve Çayyolu metro hatlarının hizmete girdiğini anımsatan Babacan, Keçiören metro hattını da en kısa sürede açacaklarını ifade etti. Metro çalışmaları sırasında Keçiörenlilerin biraz sıkıntı çektiklerini belirten Babacan, "Metro hizmete girdiğinde bu sıkıntılara değdiğini göreceksiniz. Dünyanın en modern şehirlerinde olduğu gibi Ankara ve Keçiören bu hizmeti hak ediyor" diye konuştu.

- "Birlik, beraberlik içinde olmamız lazım"

Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade eden Babacan, şunları söyledi:

"İnşallah, Türkiye bu dönemi atlatacak. Halkımız durumu anladı, tuzağı gördü. Akı karadan ayırt ediyor halkımız. 30 Mart'ta 'kara mı ak mı' deyince hep beraber 'AK Parti' diyeceğiz. Hep beraber ' Mustafa Ak' diyeceğiz. Mutlaka birlik, beraberlik içinde olmamız lazım. Böl-yönet Osmanlı'dan bu yana Türkiye'nin üzerinde oynanan bir oyundur. Keçiören'de 1953 sandık var. Bölünmeyiniz. Ne zaman ki bölündünüz, o zaman Türkiye kaybeder, Ankara kaybeder, Keçiören kaybeder.

Türkiye'ye kendimizden başka zarar verebilecek kimse yok. Yeter ki kendi kendimize zarar vermeyelim. Kendi devletimizi hedef almayalım. O zaman Türkiye'yi kimse tutamaz. Son aylarda yaşanan olaylar bunlar. Bazıları AK Parti'den ve Türkiye Cumhuriyeti'nin başarılarından rahtsız. Başarılarımızı kıskansınlar bırakın. Biz onları rahatsız etmeye devam edeceğiz."

- "Millet kendi iradesini hiçe sayanlara her zaman dersini vermiştir"

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da son zamanlarda halka rağmen Türkiye üzerinde "kirli oyunlar " oynandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu kirli oyunları, bu dönen dolapları bozacak olan da durduracak olan sizlersiniz. Başbakanımız sizden aldığı güçle dik duruyor, çünkü siz arkasında dik duruyorsunuz. İnşallah bu sandıkta da Başbakanımızın dik durmasını sağlayın. Sandıkları patlatıp Keçiören'i Başbakanımıza hediye edeceğiz. 30 mart 2014'te milletimin önüne bir sandık gelecek. Milli iradede halkımızın isteği ortaya çıkacak. Biz demokrasiye inanan bir milletiz. Halkına inanmış bir kadroyuz. O sandıktan kim çıkarsa çıksın, yeter ki halkın istediği olsun. Bu millet kendi iradesini hiçe sayanlara her zaman dersini vermiştir."

Görevde olduğu süre boyunca yaptığı hizmetler hakkında bilgi veren Ak, Keçiören Fatih Köprüsü'nün işe geliş gidiş saatlerinde adeta bir çile haline geldiğini ifade ederek, Fatih Köprüsü'nün yanına ikinci bir köprü yapacaklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından Babacan ve Ak, partilerinin seçim bürosunun açılışını yaptı.

Daha sonra Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde Bolulular Derneğince düzenlenen etkinliğe katıan Babacan, burada yaptığı konuşmada da Türkiye'nin en ileri demokrasiyi hak ettiğini söyledi. Türkiye'de önceki dönemlerde sivil ve asker arasında, eğitim özgürlüğü, kılık-kıyafet özgürlüğü konularında sorunlar bulunduğunu anlatan Babacan, bunların hepsinin geride kaldığını dile getirdi.

Türkiye'nin sorunların çok olduğu bir coğrafyada bir "istikrar ve güven adası" olarak yükseldiğini ifade eden Babacan, "2023'ün Türkiye'sine yürüyelim derken farklı engellerle karşılaştık. 30 Mart'ta Türkiye'de istikrarın devamı için bir tercihte bulunulacak. Bu anlamda önümüzdeki seçimler çok önemli" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Babacan Mustafa Ak Ak Parti Keçiören Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title