Haberler

Babacan, Davutoğlu'na "Danışman Olacak mısınız" Sorusunu Geçiştirdi

Güncelleme:

Ali Babacan, seçimlerin ardından Başbakan danışmanı olacağı iddiasına ilişkin, "Önemli olan, AK Parti'nin kurumsal olarak önümüzdeki dönemde neler yapacağıdır." dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, seçimlerin ardından Başbakan danışmanı olacağı iddiasına ilişkin, "Önemli olan, AK Parti'nin kurumsal olarak önümüzdeki dönemde neler yapacağıdır. Yoksa şahıslar üzerine fazla tartışmalar yapmanın Türkiye'ye de partimize de faydası yok." dedi.

SORUYU GEÇİŞTİRDİ

Babacan, A Haber'de katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

7 Haziran'da yapılacak seçimlerden sonra Başbakan danışmanı olarak göreve devam edip etmeyeceğine yönelik soru üzerine Babacan, tüm ekip olarak seçimlere odaklandıklarını söyledi.

"SEÇİM SONRASI DEDİKODULARINA BAKMAYIN"

Seçim sonrasıyla ilgili dedikodulara, söylentilere bakmamak gerektiğini dile getiren Babacan, söz konusu süreçle ilgili AK Parti'nin hazırlıklarına bakılması gerektiğini ifade etti. Bir seçim beyannamesi açıkladıklarını, bunun yanında önemli reform programları bulunduğunu belirten Babacan, "Kişiler hiç önemli değil, kişiler fani. Önemli olan, kurumsal olarak AK Parti iktidarının bundan sonra yapacaklarıdır. Bundan sonra yapacaklarımız da çok detaylı şekilde dokümante edilmiştir." diye konuştu.

"BUNLARIN HEPSİ ÇOK YANLIŞ OLUR"

Babacan, bunun yolunun da söz verip, yapmaktan geçtiğini belirterek, AK Parti'nin bugüne kadar ne söz verdiyse, hepsini yerine getirdiğini bildirdi.

AK Parti'nin "3 dönem kuralına" dikkati çeken Babacan, bu kuralın "ruhunun" çok önemli olduğunu ifade etti. Söz konusu kuralın, partinin kurumsal olarak güçlenmesi, sistemin şahıslara fazla bağımlı hale gelmemesi için olduğunu anlatan Babacan, "Bu 3 dönem kuralının ruhunun işletilmesi çok önemlidir. Burada önemli olan politikaların ve kurumların kalıcılığı ama insan kaynakları açısından da makul bir rotasyondur. Dolayısıyla bunun ruhunu mutlaka işletmemiz gerekiyor ama seçim sonrasıyla ilgili bugünden herhangi bir hesap, kitap, herhangi bir karar açıklanması... Bunların hepsi çok yanlış olur. Önemli olan taahhütlere sadık kalmaktır." diye konuştu.

"AÇIKLAMANIN FAYDASI YOK"

"Kişisel olarak kararınızı 8 Haziran sabahı vereceksiniz, öyle mi?" sorusunu da Babacan, "Çok detaylı, somut şeyler söylemek, hele hele seçime gittiğiniz dönemde doğru değil. Kurumsal olarak da, partimiz açısından da, ekonomimiz açısından da doğru değil. Önemli olan, AK Parti'nin kurumsal olarak önümüzdeki dönemde neler yapacağıdır. Yoksa şahıslar üzerine fazla tartışmalar yapmanın Türkiye'ye de, partimize de faydası yok." şeklinde yanıtladı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ali Babacan Danışman Ak Parti Türkiye Kobi Memur Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (31)

vanlı:

Onlar konuşur Ak Parti yapar. HDP de yakar yıkar yağmalar

3
14
yanıtYanıtla
akpliali:

ankarayı parsel parsel sattılar dedi arınç, çerez parası dedi sayın bakan, devlette ne büyük israflar var dedi burhan kuzu, mersedes çok lüks değil dedi sayın cumhurbaşkanımz , milli savunma bakanı da diyanete uçak verilmeli dedi. sonrasında emekli maaşı bütçeyi sarsmasında napsın a dostlar. ama arınç ın dediği gibi bu millet üç güne unuturr

16
0
yanıtYanıtla
HOCA:

gerçekten çok başarılı ve dürüst bir politikacı. çok beğeniyorum ve umarım başbakanımız sayın davutoğlunu yanlız bırakmaz ve danışmanı olur inşallah.

4
11
yanıtYanıtla
turgut bey:

yani yine maaşlara 3 zama devam heeee. kural bozmayacağına göre maaşa 3 zam ve asgari ücrete de 27 tl zam.

11
2
yanıtYanıtla
rüstem:

davutoğlu kim dış politikada bir tane sağlam olayı olmayan bizi tüm dostlarla düşman eden kişi. Şu ana kadar hangi icraatı var bilen varmı yoooooooook.

10
0
yanıtYanıtla
batıkmobilWeb@haberler.com:

Başkanlık sieteminde babacan yok. silahı ve kurşunu olanlar var.

8
0
yanıtYanıtla
gazo cetonmobilWeb@haberler.com:

Eminmisin hami tasorana kadto verecektiniz gerci tayyib bey soylemosti sizi baglamaya bilir

8
0
yanıtYanıtla
mayk:

herturlu meydanlardalar a dan z ye bu korkmuslugun paniklemenin ta kendisidir anladilar ki yolcudur abbas saga sola bakmaz

7
1
yanıtYanıtla
raskoln:

hadi babacan jöleliye bir tokat patlat patlatki sana artisliğinin bedelini ödesin

7
0
yanıtYanıtla
uyanıkmobilWeb@haberler.com:

Bunların defteri duruldu danisman olsa ne olur olmasa ne olur sanki secimden sonra aakkaapee kacakda

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title