Haberler

Babacan'dan Önemli Açıklamalar

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bu yıl başından itibaren gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş ülkelere toplam 540 milyar dolarlık sermaye çıkışı olduğunu söyledi.

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bu yıl başından itibaren gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş ülkelere toplam 540 milyar dolarlık sermaye çıkışı olduğunu söyledi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara milletvekili adayı Ali Babacan, Tvnet televizyonunda katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Babacan, seçimler sonucunun ne olursa olsun terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini, bunun bir devlet politikası olduğunu belirterek, mücadelede sadece güvenlik araçları ile değil, sosyal, ekonomik, diplomasi, istihbarat araçları gibi farklı araçların da devrede olması gerektiğini vurguladı. Babacan "Entegre bir yaklaşımın son derece önemli" dedi. Terörle mücadelede Batılıların tutumlarıyla ilgili olarak Babacan; "Bir gün bir terör örgütü ile ortak hareket ederseniz yarın bir diğer terör örgütü sizi hedef aldığında yardım istediğinizde yalnız kalabilirsiniz. Teröre karşı ilkeli ve prensipli bir duruş gerekiyor. Biz de bunu müttefiklerimizden özellikle de Batılı dostlarımızdan bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ali Babacan, insani yardımda Türkiye'nin dünya üçüncüsü olduğunu söyledi. Suriyeli sığınmacılar için milyarlarca lira harcandığını belirten Babacan insanlık söz konusu olunca paranın ikinci sıraya geçtiğini söyledi. Babacan, bütçenin gelir tarafında hiç beklemedikleri yerlerden gelir artışları olduğunu, bunların da rahat bir şekilde karşılandığını söyledi.

Bu yıl başından itibaren gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerinde olumsuzlukların yaşandığını vurgulayan Babacan, "Bu sene son 20 yıldan bu yana ilk defa gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışının yaşandığı bir sene oldu. Toplam yaklaşık 540 milyar dolarlık gelişmekte olan ülkelerden, gelişmiş ülkelere sermaye akımı gerçekleşti" dedi.

Babacan, makroekonomik dengelerin sağlam olduğunu, bu sebeple yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'de 'kriz' diye adlandırılacak bir tablo olmadığını ifade ederek, son 1 aydır finansal göstergelerin diğer gelişmekte olan ülkelere göre daha yüksek performans göstermeye, olumlu bir şekilde ayrışmaya başladığını vurguladı.

Partisinin vaatlerinin maliyetlerini ve kaynağını 2016 için hazırladıkları bütçe ile ortaya koyduklarını ifade eden Babacan, AK Parti'nin bin 300 lira asgari ücret vaadinin diğer partinin vaatlerine göre daha inandırıcı olduğunu belirtti.

Kamuoyu yoklamalarının AK Parti açısından bıçak sırtı bir durumu gösterdiğini ifade eden Babacan; "Bu hafta çok önemli olacak, vatandaşlarımız en son gün vereceği karar çok belirleyici olacak. O bıçak sırtı durumdan bir tek parti hükumeti mi çıkacak, yoksa bir koalisyon tablosu mu göreceğiz, bu hafta özellikle kararsız vatandaşlarımızın en son gün, seçim günü yapacağı tercih ülkenin kaderini belirleyecek" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ali Babacan Ak Parti Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title