Haberler

Babaannesini Öldüren Torun ile Sevgilisine Ömür Boyu Hapis

Güncelleme:

Diyarbakır'da, 2014'te 50 bin lirasını aldıkları Nezrife Erge'yi eşarpla boğarak öldüren torunu Süreyya Turhallı ile sevgilisi ömür boyu ve 10'ar yıl hapis cezası aldı.

Diyarbakır'da, 2014 yılının Şubat ayında 50 bin lirasını aldıkları 92 yaşındaki Nezrife Erge'yi eşarpla boğarak öldürdükleri suçlamasıyla tutuklu yargılanan torunu Süreyya Turhallı ile sevgilisi Ziynettin Kardaş ömür boyu ve 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hatırlanacağı üzere olay açığa çıktığında tüm Türkiye'de üzüntüye yol açmış ve "Para için babaanneye bu yapılır mı? Vicdansız torun!!! Hain plan, sevgili kurbanı babaanne" gibi yorumlar yapılmıştı.

"OLAY YERİNDE BİLE DEĞİLDİM"

Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına tutuklu sanıklar her ikisi de 31 yaşında olan Süreyya Turhallı ve Zeynettin Kardaş ile avukatları katıldı. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanıkların ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmalarını istedi. Duruşmada son sözü sorulan sanık Zeynettin Kardaş, olayla ilgisinin olmadığını öne sürerek, o gün olay yerine bile gitmediğini söyledi.

"NAMUSUM VE ŞEREFİM ÜZERİNE..."

Duruşmada son sözleri sorulan öldürülen Nezrife Erge'nin torunu Süreyya Turhallı ise suçsuz olduğunu iddia ederek, "Namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum ki suçsuzum. Ben bu suçu işlemedim. Suçu benim üzerime yıktılar. Ben oraya taksi ile gittim. Sokak karanlıktı. Aleyhte delillerin hiçbirini kabul etmiyorum. Cezaevinde mağdurum." dedi.

ÖMÜR BOYU VE 10'AR YIL HAPİS

Avukat savunmalarının ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme daha sonra kararını açıkladı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Süreyya Turhallı ve Zeynettin Kardaş'ı önce 'Kasten öldürme' ve 'Yağma' suçlarından 1'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 12'şer yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların duruşmadaki iyi hallerini dikkate alan mahkeme heyeti, cezada indirim yaparak Süreyya Turhallı ve Zeynettin Kardaş'ın 1'er kez ömür boyu ve 10'ar yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

SES ÇIKARMASINI ÖNLEMEK İÇİN AĞZINA KUMAŞ TIKAMIŞLAR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Nezrife Erge'nin sahip olduğu gayrimenkuller nedeniyle iyi bir kira gelirine sahip olduğu, torunu Süreyya Turhallı'nın olay günü dikkat çekmemek için evine gittiği ve bilinçli olarak açık bıraktığı kapıdan sevgilisi Zeynettin Kardaş'ı eve aldığı belirtildi. İddianamede, yaşlı kadının el ve ayaklarını bağlayan şüphelilerin ses çıkarmasını önlemek amacıyla ağzına bir top kumaş tıkadıkları da ifade edildi.

Şüphelilerin evde bulunan 50 bin lira ve üzerinde Arapça yazılar bulunan 32 gram ağırlığında altın madalyonu aldığı kaydedilen iddianamede, paranın Süreyya Turhallı ve Zeynettin Kardaş arasında paylaşıldığı belirtildi. Şüpheli Zeynettin Kardaş'ın ablasının evinde arama yapan polisin, çalınan paraların bir kısmı ve altın madalyonu bulduğu vurgulanan iddianamede, şüphelilerin olayı kısmen kabul ettikleri ve birbirlerini suçladıklarını kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Türkiye Önemsiz Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

Adınızı Yazın:

ne oldu o ellibin için, hem bu dünyanızı , hemde ahiretinizi mahvettiniz. o demir parmaklılar arasında can vereceksiniz. ondan sonrada, cehennemin dibini boylayacaksınız. o elli bin sizi kurtararır belki. mezardaaaa

16
0
yanıtYanıtla
Siirt'liMobil-IOS:

Aile eğitimi almamış temelleri bozuk

13
0
yanıtYanıtla
fuat:

yine mi diyarbakir biktik bu sehrirden

3
4
yanıtYanıtla
sevdamobilWeb@haberler.com:

Ağlayanın malı gülene hayır etmez be kızım. Bir başkasının hayatına son vererek kurulacak bir yaşamdan ne beklediniz ki.

5
0
yanıtYanıtla
hakimmobilWeb@haberler.com:

Ömür boyu hapis cezasını anladıkda 10ar yıl neymiş..

5
0
yanıtYanıtla
Emirhan Mobil-IOS:

Neden Bakıyoruz bunlara cezaevinde kardesim

3
0
yanıtYanıtla
Ah Be KardeşimMobil-ANDROID:

+10 yıl hapis ömür boyu hapisten sonra reankarnasyon olurlarsa 10 yıl daha yatacaklar bu manaya geliyor. şaka şaka suçun önemine dikkat çekmek için

1
1
yanıtYanıtla
zaferMobil-ANDROID:

namus seref yemin etmis sucsuzum diye ama muhebbet hapis Allah herkese imanla yasamayi nasip etsin cunku imansizlik olursa basida ortasida sonuda hep kotu kotu

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title