Haberler

13 Yaşındaki Kızına İşkence Yapan Babanın Serbest Bırakılması İsyan Ettirdi

Güncelleme:

Kızına işkence yapan uyuşturucu bağımlısı babanın mahkeme tarafından serbest bırakılması sosyal medya üzerinden yayılan fotoğraflar sonrası kamuoyunu ayağa kaldırdı.

Kızına işkence yapıp fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan ve ifadesinde de itiraf eden M.C. tüm bunlara rağmen serbest. Anne ve küçük kızıysa durum internette yayılınca koruma altına alındı.

Ekşisözlük'te bir kadın avukat önceki gece, 13 yaşındaki bir kız çocuğunun yaşadıklarını anlattığı mesaj yayınladı. Yazıda işkence gören küçük kız çocuğu ve annesinin dramı anlatılırken, babanın serbest kaldığı belirtiliyordu. Kısa sürede özellikle de Twitter üzerinden yayılan mesajda özetle şunlar yazıyordu:

"UYUŞTURUCU BAĞIMLISI"

"Geçen hafta baro tarafından Kağıthane Çocuk Karakolu'nda bir çocuk mağdur için avukat olarak atandım. Gördüğüm manzara beni kahretti. 13 yaşındaki küçücük bir kız, uyuşturucu bağımlısı babası tarafından 5 buçuk saat boyunca işkenceye maruz bırakılmış, sigara yedirilmiş, ıslatılmış ve bu süre içerisinde demir çubukla defalarca darp edilmişti. Çocuğunun fotoğraflarını hasmına göndererek 'Kendi çocuğuma neler yaptım, sana neler yapacağımı tahmin et' tarzı mesajlar dahi atmış."

SALIVERİLDİ...

Bu psikopat baba, çocuğu hastaneye götürmemesi için annesini ölümle tehdit etmesine rağmen, anne çocuğu alarak hastaneye götürüyor. Sonrası "Sonun geldi, ölümün elimden olacak" tarzı mesajlar. Hepsine bizzat şahit oldum. Babayla ilgili çocuğun hürriyetini tahdit, kasten yaralama, eziyet, öldürmeye teşebbüs, tehdit suçlarından şikayetçi olduk. Kendisi dün yakalanmış ve sulh ceza hakimliğine çıkarılmış. Bilin bakalım ne oldu. Salıverildi!!! Kadın günlerdir yatalak babası ve kızı ile birlikte kendisini evine kilitlemiş yaşamaya çalışıyor.

"TEK UMUDUM TUTUKLANMASI"

Bugün beni aradı, 'Avukat hanım tek umudum tutuklanmasıydı, şimdi ben ne yapacağım, dışarı çıkmaya korkuyorum' diyor. (...) Savcıya gidip kızın fotoğraflarını göstereceğim, bu psikopatın tutuklanmasını sağlamaya çalışacağım. Ancak bu arada ne olacak? (...) başlarına bir şey gelirse bunun travmasını ben nasıl atlatabilirim? Belki toplu bir şekilde hareket edersek anne kızın başına bir şey gelmeden müdahale etme şansımız olabilir."

KÜÇÜK KIZIN İFADESİ: ONDAN ŞİKAYETÇİYİM

Babasının işkence yaptığı 13 yaşındaki kız çocuğu ise ifadesinde, "Babam geldi ve beni aşağıya çağırdı. Bir anda sigara içiyormuşsun diye bağırıp vurmaya başladı. Taksiye bindirip beni evine götürdü. Orada da vurmaya devam etti. Kendisinden şikayetçiyim." dedi.

KORUMA VE İTİRAZ

Bu yazının yayılmasından sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam yine sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı: "İstanbul'da babasının eziyetine maruz kalan çocuğumuz gecenin ilk saatlerinde annesi ve dedesiyle birlikte koruma altına alındı. Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunuldu. Çocuğa eziyet eden şahsın serbest bırakılmasıyla ilgili mercilere itirazımız iletildi. Yargılama aşamasında çocuk ve ailesinin yanında olmaya devam edeceğiz."

BAKANLIK: İNANILMAZ BİR ŞEY

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Sevim Taşdelen VATAN'a şunları anlattı: "Bakanımızın talimatıyla çocugun yeri tespit edildi. Gece 02.00 civarında polis eve gitti. Aile güvenli yere nakledildi. Adama çocuğuna işkenceden işlem yapılmalıydı. Serbest kalmasına itiraz ilettik. 'Bu adamı nasıl serbest bırakırsınız' dedik. İnanılmaz bir şey. Sonuna kadar takipçisiyiz."

SAVCI İKNA OLDU AMA...

Avukat dün yazısının devamında şunları anlattı: "Savcıyla görüştük. Savcı 'hürriyeti tahdit' suçundan sevk ettim diyor. Eziyet suçu dedim, 'Yok' diyor eziyet suçu oluşmamış. Savcıyı suçun eziyet suçu olduğuna ikna etmeye çalıştım, dosya mahkemeden dönsün itiraz ederim diyor. Dosya kim bilir mahkemeden ne zaman dönecek." Sonraki bilgilendirmesinde savcının 'eziyet suçuna' ikna olduğunu belirten avukat, baba için eziyet ve hürriyeti tahdit'ten tutuklama çıkmasını umut ettiğini belirtti.

"ABARTMIŞ OLABİLİRİM"

Sosyal medya hesabına çocuğuna eziyet ettiği fotoğrafları "Kendi çocuğuma neler yaptım, sana neler yapacağımı tahmin et" mesajıyla paylaşan baba M.C. 'nin 12 yıl önce boşanmasına rağmen eşini sürekli tehdit ettiği belirlendi. M.C. ifadesinde olayı şöyle anlattı:

"Kızımın sigara içtiğini duymuştum. Olay günü de bir kişi daha kızımı sigara içerken gördüğünü söyleyince sinirlendim. Ayrı yaşadığım eşimin evine gittim. Onu aşağıya çağırdım. Öfkeyle darp etmeye başladım. O öfkeyle darp etmeye devam ederek bir taksiye bindirdim. Kendi yaşadığım eve götürdüm. Eve gittiğimizde de hayati tehlikesi olmayacak şekilde darp etmeye devam ettim. Kızımın annesinin dediği gibi üzerinde dört tane sopa kırmadım. Sigarayı bıraksın diye gözü korksun diye yaptım. Kendimi kaybetmiştim abartmış olabilirim."(Kaynak: Vatan)


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kağıthane Twitter Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (14)

tose:

ne güzel ülke ne güzel müslümanlar. . . ak düveler aşkına hüloooooooooooooo

9
4
yanıtYanıtla
ali:

nasıl bırakılır allah belanı versın savcı sanada aynısı olsa ne yapardın

9
0
yanıtYanıtla
egemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Cumhurbaskanina iki laf etse tutukluydu simdi. Ulan ulkenin icine ettiniz be

7
2
yanıtYanıtla
!!!!:

dün akşam üzeri iş çıkışında tahmini yaşı 10. 12 arası kız çocuğu çarşıda babası bisiklete binerken görüyor ve ağza alınmayacak küfür ederek kız çocuğuna vuruyor tamam haklısın kıza araba falan çarpsa tamamda neden hemen şiddete başvuruluyor çocuğuna söylersin tembih edersin ama illa dayak olacak işin içiinde

8
0
yanıtYanıtla
kayseriliMobil-ANDROID:

allah belanı versin..gücün çocuğa mı yetıyor

7
0
yanıtYanıtla
ErsinmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bunu işlek bi meydana cıkarıcan fotoğrafları halka göstericen sonra Kalabalığın içine atıcan işkence nasıl oluyomus Görsün

6
0
yanıtYanıtla
garaMobil-ANDROID:

tipik Aakaapee zihniyeti

4
2
yanıtYanıtla
misafir:

ne yazık ki bizim ülkede şiddete karsı cezalarımız nerdeyse hiç denecek kadar. ceza 20 sene yapsınlar yer mi .

6
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Uyuşturucu mücadelesinin ne kadar önemli olduğunun göstergesi.

4
0
yanıtYanıtla
tuafanMobil-ANDROID:

ALLAH.im o babanin da savcinida bir gun cezasini verir insallah yazik

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title