Haberler

Bab-ı Nun" Sanatkarlarından Hat Sergisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sergiden detaylar- Hattat Mahmut Şahin'in konuşması "Bab-ı Nun" sanatkarlarından hat sergisi- Ördekli Kültür Merkezi'nde, Bab-ı Nun Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneğine bağlı 50 sanatkarın hat, tezhip, ebru, kaatı ve minyatür eserleri izlenime sunuldu Bursa'da, Bab-ı Nun Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneğine bağlı sanatkarların hat ağırlıklı eserleri, Ördekli Kültür Merkezi'nde sergileniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sergiden detaylar- Hattat Mahmut Şahin'in konuşması "Bab-ı Nun" sanatkarlarından hat sergisi- Ördekli Kültür Merkezi'nde, Bab-ı Nun Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneğine bağlı 50 sanatkarın hat, tezhip, ebru, kaatı ve minyatür eserleri izlenime sunuldu Bursa'da, Bab-ı Nun Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneğine bağlı sanatkarların hat ağırlıklı eserleri, Ördekli Kültür Merkezi'nde sergileniyor.Ördekli Kültür Merkezi'nde, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara ve Hattat Mahmut Şahin tarafından açılan sergide, derneğe bağlı 50 sanatkarın hat başta olmak üzere tezhip, ebru, kaatı ve minyatürden oluşan 100 eserine yer verildi.Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 13 yıldır Bursa ve başka illerde hat dersleri verdiğini söyledi.Derslerine Bursa Büyükşehir Belediyesince tahsis edilen Şabaniye Tekkesi'nde devam ettiğini belirten Şahin, "Bab-ı Nun Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneğinin çalışmalarında hat, tezhip, ebru, kaatı ve minyatür eserler meşk ediliyor. Bu sergiye, 'hoca-öğrenci sergisi' diyebiliriz" ifadelerini kullandı.Şahin, hat sanatının bitmeyen bir süreç olduğuna dikkati çekti.Hat sanatında zirveye yükselmenin asla mümkün olmadığını vurgulayan Şahin, "Hat sanatında 'oldum' diyemezsiniz. Hat, meşakkatli bir sanattır. Hat üstadı Kamil Akdik Hoca, 96 yaşında vefat ederken, 'Hattı öğrenemeden öldüğüme yanıyorum' demiş. Hat sanatının sonu yoktur" diye konuştu.Sergi, 4 Aralık'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Ördekli Kültür Merkezi Uludağ Üniversitesi Mahmut Şahin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title