Haberler

Belediye Vanspor, Manisa'yı Devirdi

Güncelleme:

Bölge: Bişar Ulutaş

Türkiye Kupası maçında Manisaspor'u evinde ağırlayan B.Vanspor, oynadığı etkili futbolla rakibini 2-0 yenmeyi başardı. Yedek ağırlıklı bir kadro ile rakibinin karşısına çıkan B.Vanspor, Mazlum'un 51, Aykut'un ise 74. dakikada attığı golle kazanmayı bildi. Bu arada Mazlum 78. dakikada nerdeyse takımının üçüncü golünü atıyordu. Manisaspor ise geçtiğimiz hafta Orduspor karşısında forma giyen 7 oyuncusunu bu maçta oynattı.

B.Vanspor Yahya Sönmez teknik sorumluluğunda sahaya; Taner, Sabahattin, Havar, Emrah, Murat, Senar, Rezan, Aykut, Vedat, Burak ve Mustafa Can ilk onbiriyle çıktı.

Manisaspor ise Kemal Özdeş teknik sorumluluğunda sahaya; İhsan, Hüsnü, Eray, Murat, Umut, Murat Tosun, Nikola, Arnold, Cenk, Ümit ve Bekir ilk onbiriyle çıktı.

Karşılaşmayı Batman bölgesinden Yavuz Çetin ve Diyarbakır bölgesinden Özcan Çiçek ile Ramazan Onat hakem üçlüsü yönetti.

B.VANSPOR'DAN ATAK ÜSTÜNE ATAK…

Maçın henüz 1. Dakikasında B.Vanspor atağında ceza alanı içinde Senar kendini yerde buldu. Hakem devam dedi. Taraftarlar ve B.Vanspor'lu oyuncular ise penaltı bekledi.

3. dakikada gelişen B.Vanspor atağında karambolde kalan topu Vedat ağlara göndermek istedi. Kaleciyi geçen topu Nikola çizgiden çıkardı.

6. dakikada bu Manisaspor net bir ataktan yararlanamadı. Ceza alanı dışında Murat Tosun sert vurdu, savunmadan dönen topu Bekir tamamladı, ancak top üstten auta çıktı.

11. dakikada Manisaspor atağında Cenk'in ortasında Arnold uzun boyunun avantajıyla yükseldi kafayı vurdu, ancak hakem kaleciye faul olduğunu belirledi.

20. dakikada B.Vanspor atağında Rezan'ın pasında topu kontrol eden Murat Yıldız sert şut çekti, top auta gitti.

32. dakikada Manisaspor soldan Hüsnü ile atağa çıktı. Bu oyuncunun ortasında Arnold bıraktı, Murat Tosun sert, ama kötü vurdu.

Bu dakikalarda her iki takım da vasatın üstüne çıkamadı ve takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle girdi:0-0

PERDEYİ MAZLUM AÇTI

B.Vanspor ikinci yarıya Rezan ve Mazlum değişikliğiyle başladı.

49. dakikada Manisaspor etkili bir atak geliştirdi. Umut'un pasında cezaalanına giren Arnold çalımını attıktan sonra şut denedi, savunmada Sabahattin gole izin vermedi.

51. dakikada B.Vanspor mükemmel bir golle öne geçti. İkinci yarıda oyuna giren Mazlum, ceza alanı dışında vücut çalımı ile iki oyuncuyu ekarte ettikten sonra sol ayağıyla uzak kaleye doğru şut çekti. Kale direğine çarpan top ağlarla buluştu.: 1-0

Taraftarlar bu golle coştu.

55. dakikada Manisasspor Nikola, Arnold ve Cenk'in paslaşmasıyla organize bir atak geliştirdi. Ümit'in şut denemesine B.Vanspor'lu oyuncular izin vermedi.

59. dakikada Manisaspor iki oyuncu birden değiştirdi. Nikola'nın yerine Hakan, Arnold'un yerine ise Hikmet oyuna dahil oldu.

63. dakikada Manisaspor Hüsnü ve Eray'ın paslaşması ile atağa çıktı. Hakan ve Hikmet ile gelişen pozisyonda, atılan ara topa Cenk'ten önce B.Vanspor kalecisi Taner sahip oldu.

67. dakikada B.Vanspor'da Burak'ın yerine Maksut oyuna girdi.

72. dakikada gelişen B.Vanspor atağında sağdan topu taşıyan Sabahattin çaprazdan şut çekti, kaleci golü önledi.

74. dakikada B.Vanspor ikinci golü buldu. Bir anda gelişen B.Vanspor atağında ceza alanı içinde topla buluşan Aykut sert ve düzgün vurdu, kaleci çıkardı; dönen topu tamamlayan Aykut takımını iki farklı üstünlüğe taşıdı:2-0

75. dakikada B.Vanspor'da Senar'in yerine Volkan oyuna dahil oldu.

78. dakikada Mazlum net bir gol kaçırdı. Savunma oyuncusunun hatasını değerlendiren Mazlum, orta sahada taşıdığı topu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda ağlara göndermek istedi. Gecikince savunma oyuncusu ve kaleci İhsan gole izin vermedi.

80. dakikada Manisaspor atağında yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

88. dakikada Manisaspor net bir gol daha kaçırdı. Ümit ve Hikmet paslaşması ile ceza alanında topla buluşan Murat sert ve düzgün vurdu, top üstten auta gitti.

Hakem üç uzatma dakikası gösterdi.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve B.Vanspor çok önemli bir galibiyete imza attı.

B.Vanspor taraftarları, özellikle Ercan Dülger başkanlığındaki Grup Kara Kobralar takıma doksan dakika boyunca destek oldu.

Maç bitiminde Manisaspor'lu futbolcular ve teknik heyet B.Vanspor camiasını tebrik ederken, B.Vanspor'lu oyuncular da mutluluklarını taraftarlarla paylaştı.

Van Bölge Gazetesi- Bişar Ulutaş

Kaynak: Temsilci / Spor

Belediye Vanspor Bişar Ulutaş Murat Tosun Manisaspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title