Haberler

B.A.M.'DAN Aile İçi İletişim Semineri…

Başarıyı Arttırma Merkezi (B.A.M.) tarafından Ördekli Kültür Merkezi'nde Aile İçi İletişim konulu konferans düzenlendi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansta konuşan Kişilik ve Şahsiyet Eğitimcisi Zehra Meral Dinçşahin, aile içi iletişim püf noktalarından bahsetti. Anne ve babanın, çocukların eğitimindeki rolüne dikkat çeken Dinçşahin, eğitimlerde başarının, anne ve babanın birlikte hareket etmesiyle sağlandığını söyledi.

Dinçşahin, "Çocukların yanında olumlu konuşun"

Çocukların yanında olumlu konuşmaya özen gösterilmesi gerektiğini belirten Dinçşahin, "Anne; babayı sevdirip, saydıracak. Baba da, anneyi sevdirip, saydıracak. Çocuğun, yanında ki konuşmalarda olumsuz olaylara yer vermemeliyiz. Akraba, eş, dost dedikodusu gibi konuşmalar çocuğun güven duygusunda büyük tahribatlara yol açar. Aile ile ilgili alınacak kararlarda, çocuğun görüşü alınmalıdır. Yanında olumsuz, verimsiz ve beğenimsiz konuşulursa, öncelikle kendisini olmak üzere, hayatındaki hiçbir şeyi beğenmez, sevmez ve hayata olumsuz bakar. Çevresinde hayata olumlu bakan, olaylar karşısında sadece verimi ile ilgilenen kişiler olursa, her zaman pozitif düşünceli, kendini seven ve teşekkür eden biri olur. Saygı, sevgi ve güven ihtiyaçları giderilmez ve soruları cevapsız bırakılırsa kişilik gelişimi gerçekleşmez, özgüvensiz olur. Kendi gücünü fark etmesine ve yeteneklerini ortaya çıkarmasına teşvik edilirse; içyapısı doyurulur ve özgüvenli olur." dedi.

Dinçşahin, "'Yapamazsın' yerine 'sen yaparsan olur' demeyi deneyin"

Her girişiminde çocuklara 'yapamazsın' denildiği takdirde, çocuktaki özgüvenin gelişmesine engel olunduğunu söyleyen Dinçşahin, "Bırakın özgüven gelişmesini, çocuğumuz tembel ve başladığı işi yarım bırakan biri olur. "Sen yaparsın, sen yaparsan olur" denirse özgüvenli, çalışkan ve başladığı işi bitiren biri olur. Güven duyulmaz ve adam yerine konulmazsa kendini sevemez ve her alanda başarısız olur. Takdir edilir, güven duyulur ve yüreklendirilirse kendini sever, kendini adam yerine koyar ve başarının peşinden gider" diye konuştu.


Zehra Meral Dinçşahin, çocukların arkadaşa değil, güvenebileceğini ebeveynlere ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title