Haberler

Azra Bebeğe Uygun İlik Babaannesinden

Antalya'da vücudun bağışıklık sistemini bozan hemofagositik lenfohistiositoz (HLH) hastalığıyla mücadele eden 1 yaşındaki Azra Sultan Şanlı'ya uygun ilik babaannesinden nakledilecek.

Antalya'da vücudun bağışıklık sistemini bozan hemofagositik lenfohistiositoz (HLH) hastalığıyla mücadele eden 1 yaşındaki Azra Sultan Şanlı'ya uygun ilik babaannesinden nakledilecek.

Baba Hakan Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 yaşında olan kızı Azra Sultan'a, 9 aylıkken başvurdukları Malatya'daki özel bir hastanede HLH teşhisi konulduğunu, ardından gittikleri Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde yapılan testlerde de hastalığın "genetik HLH" olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Hastalık nedeniyle kızının dalak ve karaciğerinde büyüme olduğunu anlatan Şanlı, doktorların, kemoterapi görmeye başlayan Azra'nın ilik olmadan hayatta kalma şansı bulunmadığını söylediğini aktardı.

Azra'ya ilik bulunabilmesi için, Malatya ve Antalya'da sosyal medya üzerinden kampanya başlatıldığına değinen Şanlı, bu kampanyada Türk Kızılayı tarafından oluşturulan Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezine (TÜRKÖK) kan bağışı çağrısı yapıldığını kaydetti.

Kampanya sürerken, 2 ay önce kan örneği alınan babaanne Sultan Şanlı'nın dokularının, Azra ile tam uyumlu olduğunun belirlendiğini anlatan Şanlı, "Annemin iliğinin kızıma uyumlu çıkması, hepimizi sevindirdi. 1 Eylül'de Antalya'daki özel bir hastanede nakil gerçekleşecek. İnşallah kızım sağlığına yeniden kavuşacak" diye konuştu.

Şanlı, Azra için ulusal çapta düzenlenen kampanyadaki bağışlar sayesinde, iki çocuk için uygun ilik bulunduğunu, TÜRKKÖK'e yapılan bağışların devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Hacettepe Üniversitesi Malatya Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title