Haberler

Azmin Zaferi

2008 yılında Öğrenci Seçme Sınavı’na girdiği gün, ailesiyle birlikte trafik kazası geçiren ve yaklaşık 1 yıl komada kaldan Fulya Yalvaç, kazandığı Erzincan Hukuk Fakültesinden mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

2008 yılında Öğrenci Seçme Sınavı'na girdiği gün, ailesiyle birlikte trafik kazası geçiren ve yaklaşık 1 yıl komada kaldan Fulya Yalvaç, kazandığı Erzincan Hukuk Fakültesinden mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

2008 yılında merkeze bağlı Bozyazı Köyü yakınlarında meydana gelen kazada, Sebahattin Yalvaç'ın kullandığı 24 DP 701 plakalı otomobil yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada baba Sebahattin Yalvaç ile 16 yaşındaki oğlu Samet Yalvaç hayatını kaybederken, anne Hülya Yalvaç hafif, kızları Fulya Yalvaç ağır yaralanmıştı. Hastanede uzun süre komada kalan Fulya Yalvaç, ÖSS'de eşit ağırlık puan türüne göre 363.375 puan alarak Erzincan üçüncüsü, Türkiye 394'üncüsü oldu. Kendisi komadayken öğretmenleri tarafından üniversite tercihleri yapılan Fulya Yalvaç, Erzincan Hukuk Fakültesini kazandı. Tedavisi nedeniyle 1 yıl okulunu donduran ve 2009-2010 yılında Erzincan Hukuk Fakültesine başlayan Yalvaç, bir yandan tedavisine devam etti, bir yandan da tekerlekli sandalyesi ile okuluna gidip geldi.

MEZUNİYET TÖRENİNDE MUTLULUK VE HÜZÜN VARDI

Öğrenimi süresince vücudunun çeşitli yerlerinden 6 defa ameliyat olan Fulya azmini hiç bırakmadı. Beş yıllık eğitim hayatının ardından 89 arkadaşıyla birlikte kep atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. Hukuk Fakültesinde düzenlenen törende başarı belgesini alarak, yemin eden Fulya Yalvaç, daha sonra arkadaşlarıyla birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

Fulya Yalvaç, engeli nedeniyle hayali olan savcılık mesleğini yapamayacağı için üzüntülü olduğunu ifade etti. Yalvaç, "5'nci senem, artık bitiyor. Gerçekten buraya böyle gitmek gelmek çok zordu benim için hem manevi yönden, hem de diğer. Ama sağ olsunlar arkadaşlarım hep yanımda oldular. Annem öylesine. Yani herkes yanımda, o yüzde bende sorunsuz bitiriyorum inşallah. Bundan sonra aslında ben okula başlamadan önce savcı olmak istiyordum. Ama ilk önceler sormadım, olabilir miyim diye belki korktuğumdan. Sonra birkaç ay oldu öğrendim ki bu engelden dolayı ben savcı olamıyormuşum. Öyle boşuna okudum gibi hissettim. Ne yapacağım, ne edeceğim bilmiyorum. Avukatlık için soruyorsunuz tabi; bana mı gelir, yürüyen kişiye mi gider, 'O kendine baksın, ben gitmem' diye normal avukatlıkta olmuyor. Savcı olamıyorum zaten. Hayallerim yıkıldı. Çok zor bitirdim okulu gerçekten. Birde böyle tek kişi olmak okulda zordu. Ama bitiriyoruz. Hem güzel, hem de son günümüz arkadaşlarımızla orası kötü oldu." şeklinde konuştu.

Kızının tedavisi ve eğitim hayatı boyunca desteğini hiç esirgemeyen Anne Hülya Yalvaç ise, "Çok mutluyum, diğer yandan da bir yanım eksik. Kızımın savcı olamaması, ona çok üzüldü dolaysıyla bende çok üzüldüm hayali oydu. Ben hep kızım ayağı kalkacak, okulunu bitirecek diye umut ediyordum. Çok şükür oda bitirdi. Sizlerle başladık, sizlerle bitiriyoruz sağ olun. Kızımla gurur duyuyorum. Elimden geldiği kadar, gücümün yettiği yere kadar götüreceğim yine" diye konuştu. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Türkiye Bozyazı Yalvaç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title