Haberler

Aziz Yıldırım'dan Kenan Evren Lisesi Açıklaması

Güncelleme:

Yıldırım, Kenan Evren Lisesi olayındaki anlaşmazlıkla ilgili olarak "Siyasiler konuları bilmeden önergeler vermişlerdir, bu önergeleri ya düzeltsinler ya da çeksinler." dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Kenan Evren Lisesi olayındaki anlaşmazlığa ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Yaptığımız akıllı bir iş değildi. Bizim istediğimiz rant olmayan bu projeyi herkesin görmesi. Biz siyaset üstüyüz, Fenerbahçe'nin siyaset ile bir ilgisi yoktur." dedi.

"FENERBAHÇE SİYASET YAPMAZ AMA..."

Kenan Evren Lisesi'nin arazisi ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile yaptığı görüşmeden olumsuz yanıt alan sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, konuya ilişkin detayları aktarmak için basın toplantısı düzenledi. Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan başkan Yıldırım, "Fenerbahçe siyaset yapmaz ama kendi haklarını korumak için elinden geleni yapar. Vali Erol Çakır ve Fenerbahçe Kulübü arasında 2002 yılında bir protokol yaptık. Onay makamı olarak da o dönemin Milli Eğitim Bakanı vardı. Bu protokolün amacı hemen yan tarafımızda yer alan Kenan Evren Lisesi'ne dairdir. Milli Eğitim, Kenan Evran Lisesi'nin buradan ayrılması için Fenerbahçe'nin yeni bir araziye tesis yapması ve ayrıca milli eğitimin göstereceği yerlere yeni okullar yapmasıdır. Bunun karşılığında da milli eğitim burada eğitim yapmaktan vazgeçecekti. Bugüne kadar 100 trilyona yakın harcama yaptık, tek amacımız buradaki Kenan Evran Lisesi'nde eğitim yapılmamasıdır. Arazinin boş hale gelmesi ve yeniden bir anlaşma yapılmasıdır. Bu anlaşma da o tarihte yapıldı, bu araziyi biz satın almayacaktık, kiralayacaktık. Bu arazinin 2003'deki değeri o zamanki parayla 17 trilyon 834 milyardır. Yapılacak okulların değeri de 8 trilyon olarak belirlenmiş" dedi.

"AKILLI BİR İŞ DEĞİLDİ"

Araziyi 49 yıllığına bünyelerine almak istediklerini ifade eden Yıldırım, "Bu arazi Fenerbahçe'ye veriliyor' diye kamuoyunda bir şey var. Her sene maliyeye kira vereceğiz. Kazancımızdan yüzde 26'ya varan geliri Maliye Bakanlığı'na vereceğiz. Yılda 10 milyon kazansak, 2 buçuk milyon dolarını vereceğiz. Devlete biz bu kadar para vereceğiz ve mal bizim değil. 100 milyon dolar yatırım yapacağız. Aslına bakılırsa o zaman yaptığımız protokol bizim için akıllı bir iş değildi. Bu protokole 'evet' dememizin amacı burayı almak ve stat ile birleştirmekti. Bizim istediğimiz rant olmayan bu projeyi herkesin görmesi" diye konuştu.

"17 MİLYON LİRA VERELİM, VAZGEÇİN"

Bakanlıktan 1 yılı aşkın süredir randevu talep ettiklerini dile getiren başkan Aziz Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "1 yıldan bu yana randevu istedik, alamadık. Geçenlerde Başbakan'a mektup yazdım ve durumu anlattım, daha sonra randevu verildi. Sayın bakan, bu yazıdan dolayı değil de kendisinin bu randevuyu verdiğini söyledi. Sayın bakan, bu protokolü tanımadığını söylüyor. Bunun sebebi olarak da 356 trilyon arazi bedeli olduğunu ifade ediyor. Muhalefetten de rant eleştirisi geleceğini söyledi. 'Ben onlara bunları söylettirmem' diyor. Bize 3 şart sundu. Size 17 milyon lira verelim, buradan vazgeçin. Ayrıca 'Sözlerinizi gerçekleştirmediğiniz takdirde sizi bu arsadan atarım' diyorlar. Üçüncüsü de 345 milyon lirayı getirin, arsayı alın diyorlar."

"BİZ SİYASET ÜSTÜYÜZ"

Protokolün uygulanmasını istediklerini ifade eden Yıldırım, "Kamuoyu şunu bilsin, biz bu araziyi almıyoruz, yap-işlet-devret modeli ile yürütüyoruz. Stat da bu arazi de 49 yıl sonra devletindir, Fenerbahçe'nin malı değildir. Siyasiler de konuları bilmeden önergeler vermişlerdir, bu önergeleri ya düzeltsinler ya da çeksinler. Bu ay sonunda kongre var, genel görüşmelere bir bilgilendirme koyduk. Kongrede alınacak olan karara göre de gereğini yapacağız. Mahkemeye gitmek gerekiyorsa mahkemeye gideceğiz. Biz siyaset üstüyüz, Fenerbahçe'nin siyaset ile bir ilgisi yoktur. Fenerbahçe ile devlet arasında yapılan protokolün yerine getirilmesi için tüm siyasilerin devreye girmesi gerekiyor." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Aziz Yıldırım Erol Çakır Nabi Avcı Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500

Yorumlar (18)

biumutMobil-ANDROID:

bu AKP rüyalarınıza giriyor kabusunuz oluyor ama yine AKP yi görmeye devam edeceksiniz:))

14
13
yanıtYanıtla
NURİ A.:

fenerbahçe tc. den daha büyük cumhuriyettir. . . taş koyanın, o taş kafasını kırar. .

9
13
yanıtYanıtla
MÜCAHİT 61:

GÜNAHIMI SENDEN DAHA ÇOK SEVERİM AMA TAKDİR ETMEMEKTE ELDE DEĞİL O Kİ SEN BU ÜLKEDE HALA RAHATLIKLA MAÇLARA GİDİYOSUN SAĞA SOLA KABADAYILIK YAPABİLİYORSUN NE DİYELİM SANA SADECE BRAVO DENİR, ZAVALLI ÜLKEMİN ZAVALLI ADALETİ. . .

7
14
yanıtYanıtla
Emre Dogan Mobil-IOS:

Bende AKP ye oy vermem eğer Aziz Yıldırım'ın dediği yalan veya yalniş ise bakanlık açıklama yapsın yoksa bnm gibi binlerce insan oy vermez fenerbahcelik farklılıktır

8
5
yanıtYanıtla
FENERASYON:

SEN VE FENERBAHÇE ŞİKECİ. SİYASET ÜSTÜ FALAN DEĞİLSİNİZ. .

6
6
yanıtYanıtla
ts61:

şikeci herif akp sayesinde ortalıkta dolaşıyor fb de akp sayesinde süperligde oynuyor kahrolsun şikeye ceza vermeyen akp

4
7
yanıtYanıtla
isimsiz Mobil-ANDROID:

sen ve kufurbaz sporcularin turkiyenin yuz karasisiniz siyaset ustuymuş yuzsuz

4
6
yanıtYanıtla
birindarMobil-ANDROID:

o yüzden o yum hdp ye

2
8
yanıtYanıtla
Adınızı YazınSSSSSS:

fener dolandırılmış

6
4
yanıtYanıtla
ZART..... FB BASAR:

trabzonun ne mal olduğunu en iyi bilen kişi. . . . israil sevdalısı gs

3
6
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title