Haberler

Aziz Yıldırım ve şike davası kararı açıklanıyor - canlı izle

Güncelleme:

Aziz Yıldırım ve şike davası kararı açıklanıyor. Kararın açıklanmasına dakikalar kaldı. Aziz Yıldırım ve şike davası hakkında yapılan açıklamaları canlı izlemek için Çağlayan'dan canlı bağlantıyı haberimizde bulabilirsiniz.

Aziz Yıldırım için karar veriliyor. Yıldırım hakkında merakla beklenen karar veriliyor. Çağlayan'dan canlı yayını izlemek için ilgili bağlantıları haberimizde bulabilirsiniz. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Olgun Peker ve Serdar Adalı'nın da yargılandığı şike davasında kararın açıklanması bekleniyor. "Futbolda şike" davasında sona gelindi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, kararın açıklanması bekleniyor.

YILDIRIM: ADALET GERÇEKLEŞSİN ARTIK

Mahkemede söz alan Aziz Yıldırım, "4 yıldır mahkeme devam ediyor şahsım ve tüm arkadaşlarım adına beraatimizi istiyorum. Onur mücadelesi yapan bir topluluk var burada. Artık adalet gerçekleşsin. Şahsım ve arkadaşların adına beraat istiyorum." dedi.


BERAAT TALEP EDİLMİŞTİ

Pazartesi günü yapılan duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun, mütalaasını mahkemeye sunmuştu. Mütalaada, sanık Aziz Yıldırım, ''suç örgütü kurmak'' ve "şike'' suçlarından; sanık Olgun Peker'in ''suç örgütü kurmak'' suçundan; sanık Abdullah Başak, sanık Ahmet Çelebi ile sanık İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun ''suç örgütüne üye olmak'' ve '' şike'' suçlarından; sanık Selim Kımıl'ın ''suç örgütüne üye olmak'' suçundan ayrı ayrı önceki hükmün iptali ile beraatleri talep edildi.

PEKER VE CİCİ HAKKINDA HAPİS İSTEMİ

Diğer sanıklar hakkında da ''şike'' ve ''örgüt'' suçlarından beraatleri istenen mütalaada, sanıklar Selim Kımıl ve Olgun Peker hakkında mağdur Mustafa Cici'ye karşı işlemiş olduğu ''tehdit'' ve ''sahte resmi belge temin ve kullanma'' suçlarından 2 yıl 6 aydan 7 yıla kadar ayrı ayrı hapis cezası istendi.

ŞİKE DAVASI

Kapatılan Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkında çeşitli hapis cezaları verdi.

Temyiz incelemesini 17 Ocak 2014'te tamamlayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in de aralarında bulunduğu bazı sanıkların cezasını onarken, diğerlerini bozdu. Yargıtay'ın kararı üzerine dava dosyası, 2 Mayıs 2014'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, başvuru üzerine, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanmasına ve infaz işlemlerinin geri bırakılmasına hükmetti. Trabzonspor ve Bucaspor'un bu karara itirazları ise reddedildi.

Davanın yeniden görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 Ocak 2015'te verdiği ara kararla, 6 sanıklı yeniden yargılama dosyası ile Yargıtay'dan bozulan 31 sanıklı dosyanın birleştirilmesine karar verdi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Aziz Yıldırım İstanbul Çağlayan Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title