Haberler

Aziz Yıldırım: Mourinho'nun Maaşı 10 Milyon, Bulun Parayı Konuşayım

Güncelleme:

Aziz Yıldırım, Jose Mourinho'nun Fenerbahçe ile anılmasıyla ilgili sorulan soru üzerine "Adamın maaşı 10 milyon Euro. Bulun o parayı, ben konuşurum" cevabını verdi.

Ülker Arena'da Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile bir araya gelen Ertuğrul Özkök, son günlerde sıkça konuşulan ünlü teknik direktör Mourinho konusunu sordu. Birçok gazete ve internet sitesinde Jose Mourinho'nun 50 milyona F.Bahçe'ye geleceği haberleri var. "Van Persie, Nani hepsi geliyor, Mourinho neden olmasın?" diyorum. Aziz Yıldırım cevap veriyor: "Bulun o parayı, ben konuşurum."

ERTUĞRUL ÖZKÖK'ÜN YAZISI

Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet gazetesinde yer alan yazısı şu şekilde:

"Önceki öğleden sonra Fenerbahçe'nin basket takımı ve hocası Obradoviç'le ilgili yazılar için Fenerbahçe Ülker Arena'dayım.

Aziz Yıldırım da basket takımını ziyaret için orada. Hoca oyuncularla brifingdeyken sahanın kenarında sohbet ediyoruz.

Gelmeden önce Spor Müdürümüz Mehmet Arslan "Aziz Bey'e sorar mısınız, bu Mourinho işi doğru mu?" diyor.

Tam o sırada Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay arıyor.

TELEFON ELİMDEYKEN KONUŞUYOR

Aziz Bey'le birlikte olduğumu duyunca, "Mourinho haberi için ne diyor?" diye soruyor. Birçok gazete ve internet sitesinde, "Mourinho 50 milyona Fenerbahçe'ye geliyor." haberi var. Daha telefon elimdeyken, onun da dinleyeceği şekilde konuşuyor Aziz Bey:

"Söyle Rıfat'a hemen toplasın 50 milyon lirayı, ben de hemen gidip Mourinho ile konuşayım. Konuşurum da adam gelir mi gelmez mi bilemem."

Hep birlikte gülüyoruz.

BÖLÜŞÜRSENİZ DAHA KOLAY OLUR

Aziz Yıldırım devam ediyor:

"Adamın maaşı 10 milyon. Herkes bu ekonomiyi yönetmek kolay zannediyor. Ayrıca Mourinho Manchester'le anlaşmadı mı..."

Ben de havaya girmiş bir Fenerbahçeli olarak konuşuyorum?

"Van Persie, Nani.. Hepsi geliyor. Mourinho neden olmasın?" diyorum.

Gülerek, "O zaman Rıfat'la birlikte bulun o parayı. Hem bölüşürsünüz, ikiniz için de daha kolay olur" diyor. Mourinho meselesi böyle kapanıyor.

GİDER 28, GELİR 13 MİLYON EURO

F.Bahçe'ye, Final Four'un maliyeti 28 milyon Euro, basketten gelen para ise sadece 13 milyon Euro. Rakamlar ortada. Devletin yapacağı çok iş var.

Final Four'a gittiğimiz günden beri kapanmayan gerçek bir konu var.

Türkiye'de futbol ve basketin finansmanı...

Rakamlar ortada.

Fenerbahçe'nin Final Four yolunun maliyeti 28 milyon Euro...

Kulübün basketten elde ettiği gelir ise sadece 13 milyon Euro...

AMATÖRLERE HARCANAN PARA VERGİDEN DÜŞÜLMÜYOR

Türk takımları başarılı olsun isteniyorsa, futbola ve basketbola para girmesi lazım. Ama öyle birinin çıkarıp cebinden para vermesi olmuyor. Uluslararası federasyonların kurallarına göre, kulüplerin spordan geliri olması gerekiyor.

Bu arada Maliye, amatör sporlara yapılan harcamaların bile vergiden düşürülmesine izin vermiyor.

Yani devletin yapacağı işler de var.

Bu konuyu bu yıl daha çok konuşacağız.

Çünkü durum ciddi...

MOURİNHO NE BAŞARDI?

Porto

Portekiz Ligi: 2002–03, 2003–04

Portekiz Kupası: 2002–03

UEFA Şampiyonlar Ligi: 2003–04

UEFA Kupası: 2002–03

Chelsea

Premier League: 2004–05, 2005–06,2014–15

FA Cup: 2006–07

Lig Kupası: 2004–05, 2006–07, 2014–15

Community Shield: 2005

Inter Milan

Serie A: 2008–09, 2009–10

İtalya Kupası: 2009–10

İtalya Süper Kupası: 2008

UEFA Şampiyonlar Ligi: 2009–10

Real Madrid

La Liga: 2011–12

Kral Kupası: 2010–11

İspanya Süper Kupası: 2012

NE KAZANDI?

YILLIK ÜCRETLERİ

PORTO: 1 milyon Euro

CHELSEA: 5 milyon Euro

INTER: 8.5 milyon Euro

R.MADRİD: 12.5 milyon Euro

CHELSEA: 11.5 milyon Euro"

(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Aziz Yıldırım Jose Mourinho Spor Haberler

500

Yorumlar (16)

azizenin çiftliği:

boş boş konuşma adamı hasta etme ulan madem başkansın adam gibi bir teknikdirektör al getir ozaman getiremiyorsan istifa et bırak fenerbahçe başarılı olamıyorsa bunun en büyük sorumlusu sensin para yokmuş sen ve adamların paramı bıraktınız senin yerinde başka başkan olsaydı fenerbahçe şimdi r madrid gibi bir devdi 18 senedir fenerin başındasın para yok diorsun

17
1
yanıtYanıtla
Ali:

Bir Gs kadar olamadiniz Bak Gs ye Vergi ne bilmezler ve Stadi Devlete yaptirirlar Ufak bir basarida hemen cumhurbaskanina yalakalik birazda ordan koparma . Baska takimlarin oyuncularini ayartma bonservis vermemek icin. Sizde Lafla Devlet. Sunu yapsa bunu yapsa . git Gs den ders al Devlet nasil soyulur.

9
4
yanıtYanıtla
TÜRKİYE CUMHURİYETİ:

GS gibi asla olamazsınız. Çünkü yıldızınız 3 tane, kupanız 34 tane (GS 4 yıldız 52 kupa) . Ayrıca Uefa kupası ve Süper kupayı ise hayatınızda göremeyeceksiniz bu gidişle, bunu için fırınlar dolusu ekmek yemeniz lazım. Basket te de zorla Avrupa 2. si oldunuz. GS yine kupa kaldırdı. FB ve Aziz, Uefa, Cas ve Yargıtay''dan tescilli şikeciler. GS ise ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil eden, Türkiye''nin en büyük kulübü ve ilklerin takımı. Ayrıca Aziz asker kaçağı, RTE sayesinde hapisten kurtuldu

yanıt1
yanıt0
AZİZ BAHÇE SPOR:

Şikede, sahtekarlıkta (sahte çürük raporu), para aklamada ve tarla sürmede kimse Azizin eline su dökemez, tescilli şikeci Fenerle yarışamaz. Ama kupa kaldırmak ve tarih yazmak konusunda da kimse GS''la boy ölçüşemez. Aziz ve Fb, Uefa, Cas ve Yargıtay kararlarıyla tescilli şikecidir.

yanıt1
yanıt1
FENERASYON:

Aziz başkan Fenerde kalmalı ve şikeye devam etmeli. Böylece diğer kulüpler başarılı olsun. Tekniktraktörlüğe de Yılmaz Vural gelmeli. Belki Azize, Mahmut''a ve Volkan''a Ayar verir.

yanıt0
yanıt0
iyice cimrileştin:

parayı taraftar verecek başkanlığı da sen yapacaksın yani taraftarın parası ile başkanlık taslayacaksın, paran yoksa bırak git azizo yerine paralı bir enayi bulunur

10
1
yanıtYanıtla
ERGİN:

EN BÜYÜK SUÇ BAŞKANDA FENERİ BİRAZ SEVİYORSA DEFOLUP GİTSİN ARTIK YETER GEÇEN SENEDE BU SENEDE DEVRE ARASI 1 TANE TRANSFER YAPMAYARAK RAKİPLERİ ŞENLENDİRDİ YAZIKLAR OLSUN BU HOCANIN İSMAİL KARTAL DAN NESİ FAZLA . . . . . EUROLARI YUH SANA AZİZ . . . .

7
2
yanıtYanıtla
AKEPE BİTİRDİN MEMLEKETİ.:

HERİFLER LOMBARHİNİ YE BİNERKEN PARA BULUYORLAR AMA AMATÖRLER İÇİN DEVLETTEN AVANTA BEKLİYORLAR . UTANMAZ HERİFLER

5
1
yanıtYanıtla
hib:

Devletin yapacağı çok iş varmış. . . . . ner de beceriksiz adamlar var fenerin gs nin başında (yiyiciler) hala devlet diyorlar. Devlet kaç defa affedecek sizi. Fakirin fukaranın parasını size mi peşkeş çekip duracaklar. 18 seneden beri yönettiğin kulübü hala düze çıkaramadın mı sormazlar mı adama paralar şikeye mi gitti diye?

2
3
yanıtYanıtla
beşiktaşlı:

param var diye övünüyordun, açmı kaldın fenevvvvv

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title