Haberler

Aziz Yıldırım'ın "Cesaret" Vurgusu Güzel Futbolu Getirdi

Güncelleme:

Aziz Yıldırım'ın Mersin maçı öncesi futbolcularıyla yaptığı toplantıda "Cesur oynayın, rahat oynayın. Ofansif gücünüzü sahaya yansıtmaktan çekinmeyin." sözleri etkili oldu.

Fenerbahçe, bu sezon ilk kez taraftarın istediği hücum futboluna yakın, bol pozisyonlu bir maç oynadı ve deplasmanda Mersin'i 3-1 mağlup etti. Mersin maçı öncesi Aziz Yıldırım'ın futbolcularla yaptığı toplantıda sarf ettiği sözleri, sarı-lacivertli takımın güzel futbol oynamasına neden oldu.

"CESUR OYNAYIN, İNSİYATİF ALMAKTAN ÇEKİNMEYİN"

Milliyet'te yer alan habere göre; Aylardır beklenen hücum futbolunun gelişinde en önemli etken ise taktiksel değişiklik ya da saha içi dizilişin değişmesi değildi. Önceki maçlardan temel farklılık oyuncuların kafasındaki değişiklik ve özgüven kazanmaları oldu. Bu değişiklik ve kazanımlarda Başkan Aziz Yıldırım'ın maç öncesi yaptığı toplantı önemli rol oynadı. Kafile ile birlikte Mersin'e giden Yıldırım, futbolcularla uzun bir görüşme gerçekleştirdi. Tüm takıma hitaben yapılan konuşmanın yanısıra bazı oyuncularla teke tek de sohbet eden Yıldırım'ın altını çizdiği konu "cesaret"ti. Başkan Yıldırım, kazanmalarına rağmen defansif futbol sebebiyle eleştirilen oyuncularına, "Cesur oynayın, rahat oynayın. Ofansif gücünüzü sahaya yansıtmaktan çekinmeyin. İnisiyatif kullanın. İleri çıkmaktan çekinmeyin. Bunları yapabilecek güçtesiniz. Arkanızda biz varız. Sizin her zaman destekçiniz olacağız" ifadelerini kullandı.

3 GOL ATILDI, SAYISIZ GOLLER KAÇTI

Bu konuşma takımı fazlasıyla etkiledi. Teknik Direktör Pereira'nın garanti futbol anlayışı sebebiyle ileri çıkmaktan çekinen ve yeteneklerini göstermekte sıkıntı çeken sarı-lacivertliler bu konuşmanın ardından özgüven kazandı. Mersin maçına bu konuşmanın etkisi ile daha cesur çıkan Fenerbahçe, fırtına gibi esti. Üç gol attı, sayısız fırsat kaçırdı.

TOPAL'A YAKIN İLGİ

Başkan Yıldırım, Mersin maçının yıldızı olan Mehmet Topal ile de yakından ilgilendi. Yıldırım, futbolcunun geçmiş dönemde ofansif anlamda yaptığı katkıları ve ileri çıkışları hatırlattı. Bu görüşmenin ardından da Mehmet Topal adeta eski günlerine döndü. Oyunu iki yönlü oynamaya başladı. Defansta kusursuzdu. Mersin maçında açılış ve kapanış golünün asistini yaptı.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Aziz Yıldırım Fenerbahçe Milliyet Mersin Spor Haberler

500

Yorumlar (3)

cıvcıv:

cesur oynayın korkmayın çünkü hakemi bağladık rahat olun demek istemiş.

8
11
yanıtYanıtla
Sevgili ülkem Mobil-IOS:

Sen kimsen önce kendi takımına bak

2
2
yanıtYanıtla
Şikeci:

Açıkcası ben şikeden ayarladım siz saldırın

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title