Haberler

    Aziz Yıldırım'ın Başkanlığı Düşebilir İddiası

    Spor hukukçusu Özkurt, Kulüpler Yasası Taslağı’nın Fenerbahçe açısından risk taşıyan 6’ncı maddesine dikkat çekti.

    Fenerbahçe bir süre önce ilginç adım atarak ' Spor Kulüpleri ve Spor Anonim Şirketleri Kanun Tasarısı' taslağını resmi sitesinden paylaşmıştı. Seçim sonrası Meclis'ten geçmesi beklenen taslağın Fenerbahçe'yi doğrudan ilgilendiren kısımlarını spor hukuku uzmanı Av. Emin Özkurt değerlendirdi.

    Yeniden yargılanma etkilenmiyor


    Özkurt, taslağın 6. maddesinin Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe başkanlığını sürdürmesini engelleyecek nitelikte olduğunu ifade etti. Bu maddenin şike ve teşvik gibi suçlardan hüküm giyenlerin spor kulübü ve bağlı iştiraklerindeki görevlerini, haklarındaki mahkeme kararının kesinleştiği tarihte, başkaca hiçbir işlem yahut karara gerek olmaksızın kendiliğinden sona erdirdiğini ifade eden Özkurt “Bilindiği gibi Sayın Yıldırım'ın cezası Yargıtay tarafından onanıp, kesinleşti. Ancak, yeniden yargılama sürecinin başlamasıyla, kararın infazı ertelendi. Ne var ki, tasarı onaylanırsa Sayın Yıldırım’ın başkanlığı kendiliğinden sona erme riskini taşımaktadır” ifadalerini kullandı.

    Camia beklemede


    Yeniden yargılamanın, cezanın infazını ertelese de onanmış hükmü ortadan kaldırmadığını ifade eden Özkurt “Zaten, Fenerbahçe de riski görmüş olacak ki, ortada somut bir gerekçe yokken, taslağı kamuoyuyla paylaştı. Seçim sonrası yasa Meclis'e gelirse Fenerbahçe camiasının tepkisi daha farklı olabilir” dedi.

    Bugün

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Aziz Yıldırım Fenerbahçe Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title