Haberler

Aziz Yıldırım, Bakanlık Çıkışı Küfür Ettiği İçin Savcılık Harekete Geçti

Güncelleme:

Aziz Yıldırım'ın, Bakan Nabi Avcı'yla görüştükten sonra makamdan ayrılırken, "a...k... böyle bakanlığın, devletin a...k..." dediği için savcılık harekete geçti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, F.Bahçe Başkanı için Adalet Bakanlığı'na başvurarak, TCK'nın 301. maddesinden soruşturma izni istediği öğrenildi.

Yıldırım'ın, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı ziyaretinden sonra bakanlık makamından ayrılırken, "a...k... böyle bakanlığın, devletin a...k..." dediği iddia edildi.

"DEVLETİ AŞAĞILADI"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'la ilgili Adalet Bakanlığı'na başvurarak, "Türkiye Cumhuriyeti devletini ve hükümetini alenen aşağılamak" suçunu düzenleyen TCK'nın 301. maddesinden soruşturma izni talep ettiği ortaya çıktı.

"KÜFÜR ETTİ" İDDİASI

Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, Genel Sekreter Mahmut Uslu, asbaşkanlar Mithat Yenigün, Nihat Özbağı ve Şekip Mosturoğlu, 29 Nisan'da Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı makamında ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmede, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün geçmişte yapılan anlaşma çerçevesinde tüm sorumluluklarını yerine getirmesine rağmen halen kulübe devredilmeyen Şükrü Saracoğlu Stadı'nın hemen yanındaki Kenan Evren Lisesi arazisi konuşuldu. Olumsuz geçen görüşmenin ardından Yıldırım'ın Bakan Avcı'nın makamından ayrılırken, "a.k. böyle bakanlığın", "devletin a... koydular" şeklinde sözler sarfettiği iddia edildi.

Yıldırım'ın söylediklerini duydukları söylenen bazı bakanlık görevlilerinin bu durumu tutanak altına aldığı öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da, tutanakla birlikte Yıldırım hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu anlaşıldı.

İZİN BEKLENİYOR

Ankara Basın Savcısı Mehmet Taştan'ın da, Yıldırım hakkında TCK'nın 301. maddesinden soruşturma yürütebilmek için bakanlıktan izin istediği bildirildi. Adalet Bakanı Kenan İpek'in izin verdiği takdirde Yıldırım hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabileceği gibi kovuşturmaya yer olmadığına da karar verilebilecek.

301'E İZİN NEDEN GETİRİLDİ?

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği yolunda en önemli engellerden birisi olarak gösterilen TCK'nın 301. maddesi, her türlü düşünce ve ifade özgürlüğünü kullananlar hakkında savcıların sıklıkla soruşturma ve dava açmaları nedeniyle 2008 yılında değiştirildi. Değişiklikle, savcıların TCK'nın 301. maddesinden soruşturma açabilmesi Adalet Bakanı'nın iznine bağlandı. Suçun soruşturulması izne bağlanınca bu maddeden açılan soruşturma ve dava sayısında da büyük oranda azalma sağlandı.

PROTOKOLE UYULMADI

Milli Eğitim Bakanlığı, F.Bahçe Kulübü'nün, eski Kenan Evren Anadolu Lisesi arsa ve binalarının kulübe devrine ilişkin protokolde öngörülen eğitim birimlerini süresi içinde ve mevzuata uygun formda inşa edip teslim etmediğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakanlık ile F.Bahçe arasında Eski Kenan Evren Anadolu Lisesi arsa ve binalarının, yapılacak tesisler karşılığında F.Bahçe Kulübü'ne devrine dair 11 Kasım 2002'de bir protokol düzenlendiği hatırlatıldı.

Söz konusu protokol gereği F.Bahçe Kulübü tarafından taahhüt edilen okul bina ve eklentilerinin taahhüt süresinde ve öngörüldüğü koşullarda yapımı gerçekleştirilmediğinden protokolün 2009 ve 2011 yıllarında ek protokollerle revize edildiği ifade edildi.

Protokoller kapsamında F.Bahçe Kulübü'nce, Sancaktepe'de 24, Üsküdar'da 32 derslikli İlkokul, Ataşehir'de 40 derslikli Anadolu Lisesi, Ataşehir Mevlana Anadolu Lisesi bahçesine spor ve konferans salonu yapılmasının öngörüldüğü bildirildi.

Açıklamada "F.Bahçe Kulübü'nün öngörülen eğitim birimlerini süresi içinde ve mevzuata uygun formda inşa edip teslim etmediği görülmüştür. Eğitim ünitelerinin toplam maliyeti 18 milyon 480 bin 200 liradır. Buna karşılık Bakanlığımıza ait olup edimlerin tamamlanması durumunda F.Bahçe Kulübü'ne tahsis edilmesi talep edilen taşınmazların değerleri ise toplam 345 milyon 726 bin 200 liradır" denildi. (Kaynak: Skorer)

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Adalet Bakanlığı Aziz Yıldırım Nabi Avcı Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (145)

QQ:

KÜFÜRBAZ PİS HERİF

9
82
yanıtYanıtla
WENDER KUYUMCU:

HELAL AZİZ BAŞKAN. AZ BİLE DEMİŞSİN BÖYLE SAHTEKAR BAKANLIĞA.

8
34
yanıtYanıtla
BozoMobil-IOS:

Aziz başkan çirkin söz söylemez inanmam yalan haber

5
25
yanıtYanıtla
FB Lİ:

FB NİN YUZKARASİ, BU ADAM BİZİ MAHVEDTİ.

19
11
yanıtYanıtla
amed21:

Kürt halkı olarak akpye karşı Amedli hemşerimiz Aziz Yıldırımın yanındayız.

6
23
yanıtYanıtla
KADIKÖYmobilWeb@haberler.com:

FB, GS VE BJK TOPLAM ALTI MILLIYON OYLARIMIZ LA AKP YI ISTANBULDA BITIRECEGIZ INSALLAH

10
18
yanıtYanıtla
amed21:

yaşasın tcye söven aziz yıldırım seni seviyoruz kürt halkı senin yanında biji serok aziz

1
27
yanıtYanıtla
RESPECT:

bu fenerbahçeyi tüm varlıklarıyla ülkeden sürmek lazım. hiç bir pozitif bir şeyleri yok. hep negatif hep olumsuz başkanından tutun futbolcusuna kadar hepsi öyle

14
12
yanıtYanıtla
sivaslı:

gavur parasıyla beş para etmezsin aziz

23
2
yanıtYanıtla
Yurdum İnsanı:

Başkanı küfürbaz , oyuncusu küfürbaz , takım şikeli , rezilbahçe

21
4
yanıtYanıtla
Tüm 145 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title