Haberler

    Aziz Yıldırım'dan 28 Şampiyonluk İddiası! 5. Yıldız...

    1959 öncesi şampiyonluklar gündeme geldi.

    Fe­ner­bah­çe Baş­ka­nı Aziz Yıl­dı­rım, ön­ce­ki gün Şükrü Sa­ra­coğ­lu’nda ya­pı­lan şam­pi­yon­luk kut­la­ma­la­rın­da “Ger­çek­te 28’in­ci, bu­gün­kü 19’un­cu şam­pi­yon­lu­ğu­muz” ifa­de­si­ni kul­lan­dı. Yıl­dı­rım, pro­fes­yo­nel li­gin ku­rul­du­ğu 1959 yı­lın­dan ön­ce­ki şam­pi­yon­luk­la­rın da sa­yıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ne vur­gu yap­tı.

    Şam­pi­yon­luk­la­rı 1959’dan baş­la­tılarak Fe­ner­bah­çe’den Lef­ter Kü­çü­kan­don­ya­dis, Ga­la­ta­sa­ray’dan Me­tin Ok­tay, Be­şik­taş’tan ise Hak­kı Ye­ten (Ba­ba Hak­kı) gi­bi isim­le­rin ba­şa­rı­la­rı­nın yok sa­yıl­dı­ğı­ sa­vu­nu­luyor.

    1936’ya ka­dar böl­ge­sel lig­ler mev­cut­ken, bu böl­ge­sel lig­ler 1936’da Mil­li Kü­me adıy­la bir­leş­ti­ri­le­rek dep­las­man­lı ha­le dö­nüş­tü­rül­dü. Bu dö­ne­me ka­dar İs­tan­bul, An­ka­ra, İz­mir, Es­ki­şe­hir, Ada­na, Bur­sa, Trab­zon, Kah­ra­man­ma­raş şe­hir­le­ri­nin ta­kım­la­rı­nın ağır­lık­ta ol­du­ğu Mil­li Kü­me ad­lı dep­las­man­lı lig oy­na­nı­yor­du. Ye­rel lig­le­rin şam­pi­yon­la­rı ara­la­rın­da fi­nal maç­la­rı­na çı­kı­yor­du. Bu bö­lü­mün şam­pi­yo­nu da Tür­ki­ye ça­pın­da ipi gö­ğüs­le­miş ola­rak ka­bul edi­li­yor­du.

    Gi­ri­şim­ler ola­bilir


    Fe­ner­bah­çe ka­na­dı­nın bu ko­nu­da gi­ri­şim­ler­de bu­lu­na­ca­ğı ile­ri sü­rü­lü­yor. Eğer İs­tek­le­ri ka­bul olur­sa, şam­pi­yon­luk sa­yı­la­rı de­ği­şe­ce­ğin­den, yıl­dız sa­yı­la­rı da de­ği­şir. Mev­cut uy­gu­la­ma­da 5 şam­pi­yon­lu­ğa 1 yıl­dız ve­ri­li­yor. Fe­ner­bah­çe ve Ga­la­ta­sa­ray’ın 19, Be­şik­taş’ın 13, Trab­zons­por’un 6, Bur­sas­por’un ise top­lam­da 1 şam­pi­yon­lu­ğu var.

    Öte yandan 1956-57 ve 1957-58 sezonlarında şampiyon olarak Türkiye’yi Avrupa’da temsil ettiği gerekçesiyle, Beşiktaş’ın bu yıllardaki şampiyonlukları da TFF tarafından geçerli sayılıyor. İn­gil­te­re, İs­pan­ya, İtalya, Al­man­ya, Fransa, Hollanda, gi­bi Av­ru­pa’nın bü­yük lig­le­rin­de tüm şam­pi­yon­luk­lar ka­bul edi­li­yor.

    Perek: 115 yıldır futbol oynuyoruz


    Fenerbahçe Asbaşkanı Tahir Perek, tarihlerindeki tüm şampiyonlukların geçerli olması tezine destek verdi. “Bu ülkede futbol 110-115 yıldır var. Hepsi sayılmalı” dedi.

    Sa­rı-La­ci­vert­li ta­kı­mın önem­li isim­le­rin­den as­baş­kan Ta­hir Pe­rek, lig­de 1959 ön­ce­si alı­nan şam­pi­yon­luk­la­rın sa­yıl­ma­sı te­zi­ne des­tek çık­tı.

    Bugün’e konuşan Pe­rek “De­ğer­len­dir­me ge­ne­le ba­kı­la­rak ya­pıl­ma­lı. İl­la ki mevcut ligin ku­ru­luş ta­ri­hi olan 1959’dan baş­la­ma­sı ge­rek­mi­yor. Bu ül­ke­de fut­bol 110-115 yıl­dır var. Bu­nu lig­de­ki en son or­ga­ni­zas­yo­na bağ­la­mak doğ­ru de­ğil. Bü­tün şam­pi­yon­luk­la­rın sa­yıl­ma­sı la­zım. Bu du­rum­da her 5 şam­pi­yon­lu­ğa 1 yıl­dız ver­mek ye­ri­ne 10 şam­pi­yon­luk­ta yıl­dız ve­ri­le­bi­lir” di­ye ko­nuş­tu.

    His­set­mek ye­ti­yor


    As­baş­kan Ta­hir Pe­rek, Fe­ner­bah­çe’nin en çok şam­pi­yon olan ta­kım ol­du­ğu ger­çe­ği­ne dik­kat çek­ti. “Or­ta­da bir ger­çek var ki biz da­ha faz­la şam­pi­yon ol­mu­şuz. Fe­de­ras­yo­nun tes­cil et­me­si­ne de ge­rek yok as­lın­da. Ken­di­mi­zin bu­nu böy­le gör­me­si, böy­le his­set­me­si da­hi ye­ter­li” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

    BUGÜN

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Aziz Yıldırım Tahir Perek Şam Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title