Haberler

Aziz Sancar'dan Gelen Davet Kadın Doktoru Kara Kara Düşündürüyor

Güncelleme:

Nobel Kimya Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın yanında üst doktora başvurusu kabul edilen Kimya Doktoru Denizli'li Semra Taşan, ABD'de bir yıl kalabilmek için maddi yardım bekliyor.

Fransa Dijon Üniversitesi Kanser Araştırma Enstitüsü Kimya Araştırmacısı Dr. Semra Taşan, yıllardır yaşadığı Fransa'da doktora yaptıktan sonra Türkiye'ye döndü. Bu arada üst doktora yapabilmek için Amerika Kuzey Carolina Üniversitesi'deki Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'a başvuran Semra Taşan'ın başvurusu geçtiğimiz ay kabul edildi.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR

Üst doktora yapabilmek için 1 yıl boyunca ABD'de kalması gereken ancak bunun için yeterli maddi gücü olmayan Semra Taşan, kısa sürede yeterli maddi desteği bulamazsa Aziz Sancar'ın yanında üst doktora yapabilme şansından mahrum kalacak. 6 yıl önce evlendiği İsa Yıldırım ile yetkili mercileri dolaşarak yardım isteyen Taşan, bu fırsatı kaçırmak istemediğini söyledi.

"AZİZ SANCAR'A YAPTIĞIM ÜST DOKTORA BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ"

Tüm eğitimini Fransa'da gördüğünü kaydeden Semra Taşan, "2013 yılında kimya doktorası yaptım. Dijon Üniversitesi'nden mezun oldum. Geçtiğimiz yıl Türk bilim adamı Aziz Sancar, Kimya Nobel Ödülü'nü aldı. Bu benim için çok gurur verici bir şey oldu. Ben de bunun ardından kendisinin yanında üst doktora yapabilmek için başvurdum. 2 ay önce Aziz Sancar'dan bana mail geldi. Kendi laboratuarında beni doktora yapmak için kabul ettiği yazıyordu" dedi.


"AZİZ SANCAR'IN YANINDA TECRÜBE KAZANMAK İSTİYORUM"

Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın yanında üst doktora yapmak istediğini belirten Taşan şunları söyledi: "1 yıl için kendisinin yanına gitmek istiyorum. Kanser bölümünde DNA üzerine çalışmak istiyorum. Benim çalışmalarım da kanser üzerine zaten. Daha çok bilgi alabilmek, tecrübe kazanmak için bu yola çıktım."

"ABD'DE YAŞAYABİLMEK İÇİN MADDİ YARDIMA İHTİYACIM VAR"

ABD'ye Aziz Sancar'ın yanına gitmesinin önünde tek engel olduğunu ifade eden Taşan, "ABD'ye gidebilmek ve kalabilmek için maddi yardıma ihtiyacım var. En az 40 bin doların gerek olduğunu söylediler. Bunu Türkiye Cumhuriyeti'nden bekliyorum ancak özel sektörden de maddi yardım olabilir.

LABORATUAR MASRAFINI AZİZ SANCAR KARŞILAYACAK AMA...

O parayı orada yaşayabilmek için kullanacağım. Aziz Sancar kendisi laboratuar masraflarını karşılıyor. Ancak kira, yemek, içmek gibi birçok alanda maddiyat lazım olacak. Bu konuda Cumhurbaşkanı ve Aziz Sancar'ın sohbetinde Türk bilim adamları için yardım konusu geçti. Ben de buna güvenerek zaten başvurumu yapmıştım. İnşallah sesimi duyarlar ve ben de üst doktorayı yaparım" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Carolina Fransa Teknoloji Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500

Yorumlar (5)

ALİ:

DEVLET SENİ OKUTMUŞ DOKTOR YAPMIŞ FRANSAYA GÖNDERMİŞ MÜSADE ETDE AMARİKAYA DA KENDİ PARANLA GET BU DEVLET HERKESİN DEVLETİ KREDİ ÇEK GET. O KADAR ÜLKENİ DEVLETİNİ SEVİYORSAN YETER.

39
26
yanıtYanıtla
DEVLET DESTEKLESİN:

DEVLET ARICIYA, SIĞIRCIYA İŞPORTACIYA IVIRA ZIVIRA DESTEKLEME ADI ALTINDA DÜNYA KADAR PARA VERİYOR. TARIMSAL DESTEK ADI ALTINDA HİÇ İŞE YARAMAYACAK ŞEYLERE PARA AKITILIYOR. KUŞBURNU YETİŞTİRİCİLİĞİ DİYE ÇALI DİKENE ÖDEME YAPIYOR MESELA. KALKINMA AJANSLARI O KADAR FUZULİ İŞLERE YÜZBİNLERCE LİRA AKITTI. DEVLET BU BAYANIN DA MASRAFINI KARŞILASIN NE OLACAK YANİ

27
1
yanıtYanıtla
analiz:

Allah(cc) izniyle hayır severlerimiz o işi halleder , ben güveniyorum

13
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

BenI''m cocugu mda ayni bolum den okudu, sabah okul a gitti okul dan cikar ken dinlenmeye vakti yoktu. garson olarak calisti ve bitirdi

6
0
yanıtYanıtla
ozan:

118. 000 tl sen yıllık Türkiye de bu kadar para harcıyor musun acaba

2
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title