Haberler

'Aziz Oyunlar' Dikili'de Sahnelendi

Güncelleme:

'Yaşasın Dikili, Yaşasın Sanat'

Dikili Belediyesi'nin Tiyatrolar Haftası dolayısıyla organize ettiği etkinlikler, Türkiye Tiyatrolar Birliği öncülüğünde 12 tiyatronun bir araya gelerek oluşturduğu ortak proje olan ve Aziz Nesin'in oyunlarından oluşan 'Aziz Oyunlar' ile devam etti.

Aziz Nesin'in 'Sapına Kadar', 'Du Bakali N'olcek', 'Merhaba/Selam', 'Mebus Paltosu', 'Bir Varmış Bir Yokmuş', 'Nöbetçi', 'Erkeklik Yüzünden', 'Garba Açılan Pencere', 'Sus Konuşma' ve 'Verem mi olmak lazım?' adlı oyunları tiyatro severler tarafından beğeniyle izlendi.

Tiyatro severlerin ilgi ve beğeniyle seyrettiği oyunları Dikili Kent Konseyi Başkanı Meclis Üyesi Erdoğan Doğan ile Jeotermal A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Meclis Üyesi Hüseyin Çelik eşleriyle birlikte izledi.

Oyunun sonunda bir konuşma yapan Türkiye Tiyatrolar Birliği dönem sözcüsü Orçun Masatçı; " İzmir'de 14 tane birlik üyesi tiyatro topluluğu var. Bunlardan 12 tanesi sahnede birbirinden başarılı oyunlara imza attı. Bu her şeyden önce bir dayanışma, birliktelik oyunu. Türkiye'de bütün insanları birbirinden ayırmaya, uzaklaştırmaya çalıştıkları böyle bir dönemde dayanışmayı, rekabet algısını kırarak birlikteliği ortaya koymak çok önemli bir şey. Buradaki bütün arkadaşlarıma, oyuncularıma, belediye tiyatrolarına, bize ev sahipliği yapan Dikili Belediyesine çok teşekkür ediyorum" dedi.

İzmirli tiyatroculardan Bartın'da yaşananlara sert tepki;

'Şiddet, taciz ve tecavüzü durduracağız'

Sözlerinin sonunda Bartın'da 22 kişinin bir ilkokul öğrencisine tecavüz ettiğini hatırlatan Masatçı; "Biliyorsunuz Bartın'da 22 tane yaratık bir ilkokul öğrencisine tecavüz etmişti. Hatta savcıda bugün 'ilkokul öğrencisinin rızası var' dedi. Demek ki savcının böyle şeylere rızası var. O yüzden burada basın aracılığıyla da söylemek istiyorum, benim de savcı ile rızam var" dedi. Masatçının konuşmasının ardından 'Şiddet, taciz ve tecavüzü durduracağız' yazılı pankart açıldı.

İzmir Feminist Sanatçılar Platformu sözcüsü Özlem Öztürk'te Bartın'da yaşanan olaylara tepkisini dile getirerek; "Daha önce yaşanan N.Ç davası da böyle sonuçlanmıştı. Bu yaşananları kınıyoruz" dedi. Tiyatrocular adına söz alan bir bayan oyuncuda savcının açıklamalarını kınadıklarını söyledi.

Daha sonra Dikili Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan ile Jeotermal A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çelik'te bir konuşma yapmak için sahneye davet edildi. Söz alan Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan; "Bir kez daha yaşasın Dikili, yaşasın tiyatro diyor ve aramızda olduğunuz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Sizler oldukça inanıyorum ki bir gün gelecek o tıkanan damarlar tekrar açılacak" dedi.

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülay Demir ise yaptığı konuşmada; "Ben bu ekibe tiyatroya ve sanata yüreğiyle dokunan insanlar diyorum. Turgay Tanülkü'nün dediği gibi onlarca, yüzlerce genç bu projede bir araya geldiler. Bu gençler bir araya geldikçe umutlarımız, inançlarımız artıyor. Hepsinin yüreklerine sağlık" dedi. Sözlerini "Yaşasın Dikili, yaşasın sanat" diyerek bitirdi.

Genel Sanat Yönetmenliğini Turgay Tanülkü'nün üstlendiği, Dramaturjisini Haluk Işık'ın yaptığı "Aziz Oyunlar" projesinde; Dikili Belediye Tiyatrosu, Aliağa Belediye Tiyatrosu, Menemen Belediye Tiyatrosu, İzmir Kent Konseyi Farklı Bir Ses Kadın Tiyatrosu, İzmir Sanat Kulesi, Karşıyaka Düş Oyuncuları, Narlıdere Umut Tiyatrosu, Tiyatro Çeşme, Toprak Sahne Tiyatrosu, Urla Belediye Kent Tiyatrosu, Yeryüzü Sahnesi ve İzmir Yenikapı Tiyatrosu bir araya geldi.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde ise yeni kurulan Dikili Belediye Tiyatrosu 1.yaşını kutlayacak ve akşam saat 20.00'de 6 – 9 Yaş Grubu 'En güçlü kim', 10 – 14 Yaş Grubu Oyun; 'Kukla', Yetişkin Grup 'Hüznün Coşkusu' adlı oyunları sergileyecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Tiyatrolar Günü Türkiye Dikili İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title