Haberler

Aziz Kocaoğlu'dan Bakan Eroğlu'na Cevap

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'den aday olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Büyükşehir'e yönelik eleştirilerine şöyle yanıt verdi: "Genel siyaseti İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerine oturtarak, seçim sürecini büyükşehir belediyesini eleştirerek sürdürmek doğru değil. Seçimden seçime gelip vaat edip gitmekle olmaz. Verilen sözler Gediz'i temizleme vaadi gibi olursa, kendi açısından ve partisi açısından kötü olur."

KÖRFEZ TEMİZLİĞİ

Gazetecilerin Bakan'ın söylemlerine yönelik sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eroğlu'nun, "İzmir Körfezi'nin temizliği için bakanlık bünyesinde özel bir ekip kurarak çalışma başlatacağı" yönündeki açıklamalarını değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Dünyanın en önemli çevre ve dönüşüm projelerinden biri olarak gördüğümüz ve bunun için yıllardır çalıştığımız İzmir Körfezi konusunda hiçbir şey yapılmamış gibi, bu çalışmaları ve son süreci görmezden gelmek. Hadi İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni görmezden geliyorsun da Büyük Körfez Projesi'nde birlikte çalıştığımız Ulaştırma Bakanlığı'nı, TCDD'yi görmezden gelmek nasıl bir düşünce tarzıdır? Onu da İzmirliler'in takdirine bırakıyorum. Bizim Sayın Bakan'dan talebimiz, Körfez'de tarama çalışması yapabilmek için iki yıldır beklediğimiz ÇED raporunun çıkmasına katkı koymasıdır" dedi.

ARITMA VE DERE ISLAHI YAPILDI

Belediye Başkanı Kocaoğlu, Eroğlu'nun Küçük Menderes'te İzmir Büyükşehir Belediyesinin dereleri ıslah etmediğini söyleyerek "Yapamıyorsa biz yaparız. Üşeniyorsa biz gideriz" açıklamalarına da şöyle yanıt verdi: "Küçük Menderes'te bize bağlı olan yerlerde arıtmayı bitirdik. Ödemiş'te, Tahtalı havzasında arıtma var. Tire'nin arıtması için yönetmelik değişti, onu bekliyoruz, hemen ihaleye çıkacağız. Kiraz'a, Beydağ'a arıtma planlıyoruz. Selçuk'ta da arıtma yapacağız. Dere ıslahlarını da yapıyoruz."

TAHTALI VE MENDERES'E STRATEJİK PLAN

Bakan Eroğlu'nun geçen günlerde Tahtalı Barajı havzasında yönetmelik değişikliği yapacağı yönündeki sözlerini soran gazetecilere konuyla ilgili de değerlendirmede bulunan Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye'de, Tahtalı Barajı havzası gibi korunan başka bir havza yok! Bunu Ankara'da, havzalarla ilgili bilimsel çalışma yapanlar bilir. Ben niyet okumayı sevmem ama 'Tahtalı havzası büyükmüş, o kadar gerek yokmuş, burası güzelleştirilip imara açılabilir' demek mi isteniyor? 'Tahtalı'da arıcılık yapacağız' deniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarıma, hayvancılığa verdiği destek, arazi yollarının asfaltlanması, sözleşmeli üretim gibi çalışmalar biliniyor. Milletvekili Hamza Dağ, 'Türkiye'de süt üretimi yüzde 100, 'İzmir'de süt üretimi yüzde 450 arttı' açıklaması yapmış. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkısı olmasaydı, İzmir'de yüzde 450 artmazdı. Bu oran nasıl arttı? Küçük Menderes'te asfalta dökülen sütü aldık, okul sütü projesini başlattık. Merkezi hükümet daha sonra bu projeyi tüm Türkiye genelinde okullarda başlattı. Bu fikir İzmir'den çıktı. Bundan dolayı sevinçliyiz, gururluyuz. Sonra biz projeyi 0 -5 yaş gurubunda yapmaya devam ettik. Tire Süt Kooperatifi Türkiye'de en fazla büyüyen kooperatif oldu. Çok önemli firmalar K. Menderes'te arazi alıp yatırım yaptı. Kalkınma da bu zaten. Biz kırsalın kalkınması için 11 yıldır çalışıyoruz. Yarımada'nın stratejik planını bitirdik; bir aya kadar uygulamaya başlıyoruz. Şimdi Bakırçay, Tahtalı ve Küçük Menderes için de stratejik plan hazırlayacağız."

BÜYÜKŞEHİR ÜZERİNDEN SİYASET YAPILIYOR

Seçim öncesi bu tür açıklamaların doğru olmadığını belirten Başkan Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu tür söylemler seçim öncesinde belirli bir yere kadar kabul edilebilir ama genel siyaseti İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerine oturtarak seçim sürecini Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirerek sürdürmek bana doğru gelmiyor. Yarın parlamenter olacak siyasetçilerin ülke bütçesinden İzmir'in sorunlarını nasıl çözeceklerini, nasıl kalkındıracaklarını konuşmaları gerekir diye düşünüyorum."

"BAKAN SÜRECİ HIZLANDIRABİLİR"

Bakan Eroğlu'nun Yamanlar'da kurulacak katı atık bertaraf tesisi için de "Bu konuda bizden bir şey isterlerse gereken desteği veririz" açıklamasına yönelik bir soruya da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, "Büyük Körfez Projesi'nde de olduğu gibi, katı atık bertaraf tesisinde de aynı süreç izleniyor. Bunu Sayın Bakan hızlandırabilir. O açıdan çok faydası olur, biz de teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

GEDİZ SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Kocaoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Eroğlu'nun kırsalda tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ile ilgili vaatlerini de şöyle yorumladı:

"Sayın Bakanın seçim arefesinde verdiği sözleri seçim sonrası uygulayıp arıcılığın desteklenmesi, merkezi hükümetin tarıma yüzünü dönmesi, ülkenin tarım ve hayvan ürünü ithal eden ülke olmaktan kurtarılması bizi sevindirir. Siyaset yapmanın amacı ülkeyi kalkındırmak değil mi? Bizim 11 yıldır, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlı bütçesiyle yaptığımız çalışmalar var. 45 günlük seçim arifesinde söylenenler vatandaşı nasıl etkiler bilmiyorum. Eğer seçimden sonra AKP iktidarda kalırsa, bu söylediği sözleri samimiyetle sürdürürse, tabii ki etki eder. Ama Gediz'i temizleme vaadinde olduğu gibi olursa, kendi açısından ve siyasi partisi açısından kötü olur. Bu konuda çalışmalar yapmış bir belediye var. Bunun temsil ettiği bir siyasi felsefe var. Tarıma, hayvancılığa, kırsala bakışı var. 11 senelik uygulaması var. Bu iş 3 seçim nutkuyla olacaksa bilmiyorum. Kırsalda yaşayan hemşehrilerimizin takdirine sunuyoruz."

466 PROJEYİ SORDU

Bakan Eroğlu'nun 466 projeyle ilgili sözlerini de değerlendiren Başkan Kocaoğlu, "Ben diğer milletvekillerinin yerinde olsam, bu projelerin tam listesini isterim. 35 proje, 1414 proje, 466 projeye. Bu projenin rakamsal büyüklüğü, İzmir'e yatırım yapıldığı anlamına gelmiyor. Bir de Sayın Bakan Bey 28 milyar lira İzmir'e yatırım yapıldığından bahsediyor. 'Bu 28 milyar lira yatırım nedir?' bunun da sorulması gerekiyor" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu rakamlarına göre yapılan yatırım miktarının 7 milyar lira olduğunu anlatan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırım miktarı 12.5 yıllık süreçte 8 milyar liradır. Tabi bu yatırımlara İstanbul otoyolunu, Ankara hızlı trenini de yazarsanız, o ayrı bir konudur. Söz verilen 35 projenin 30'una bugüne kadar başlanması gerekiyordu. 35 projeden elimizde ne var? İzmir gibi bir kentte iktidar hizmet yarışıyla olunur. Seçimden seçime gelip vaat edip gitmekle olmaz."

"İZMİR DURUŞU DİYE BİR ŞEY VAR"

Başkan Kocaoğlu, seçim döneminin adil geçmesi gerektiğini de hatırlatarak sözlerini şöyle tamamladı: "İzmir'de, muhalefetin iktidar olduğu bir belediye var. Onu elbette eleştireceksiniz. Ama bunun kurallar içerisinde olması gerekir. Ak'a 'kara' demekle, bel altından vurmakla, devlet olanaklarını boğazını sıkmak için kullanmakla olmaz. 'Beceremiyorsa biz yapalım' demekle olmaz. Çalışarak olur. Gelin çalışın. Gerçekten İzmir'e 28 milyar TL yatırım yapın. İzmir, Türkiye'nin kalkınmasında kaldıraç olacak bir şehirdir. İzmir'in farkı budur. Ona 'önce oyunu ver sonra yatırım yapayım' da demeyin. Yatırım yap, çalış; özgür iradesi ile takdir etsin. Oyunu isterse versin, istemezse vermesin. AKP'nin bu mantıktan çıkması gerekir. Belli yerlerde bu durum oy getirmiş de olabilir. Ama burada olmaz. İzmir duruşu diye bir şey var. 7 Haziran'da bunu göreceğiz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Eroğlu Aziz Kocaoğlu Gediz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title