Haberler

Aziz Ioannis Yortusu

Fener Rum Patriği Bartholomeos, "Mübadeleyle hayatları değişen Türklerin ve Rumların torunlarının halk arasındaki en sağlam köprüyü kurmalarını dileriz" dedi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, "Mübadeleyle hayatları değişen Türklerin ve Rumların torunlarının halk arasındaki en sağlam köprüyü kurmalarını dileriz" dedi.

Selçuk ilçesindeki Saint Jean Kilisesi'ndeki Aziz Ioannis Yortusu ayinini yöneten Bartholomeos, Selçuk'u bu yıl ikinci kez ziyaret ettiğini belirterek, bugün Aziz Ioannis'i andıklarını kaydetti.

Bartholomeos, Efes'te ve genel olarak İzmir bölgesinde mübadele ile ayrılmış Rumlar'ın çocukları ve torunlarının da ayine katıldıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Onların ataları gittikleri yeni ülkelerinde buranın özlemi ve anılarıyla yaşadılar. Topraklarına duydukları hasreti ve sevgiyi çocuklarına da aşıladılar. Bu nedenle tüm İzmirlilerin Yunanistan'ın pek çok şehrine dağılmış hemşehrileri bulunmaktadır. Mübadeleyle hayatları değişen Türklerin ve Rumların torunlarının halk arasındaki en sağlam köprüyü kurmalarını dileriz. Bu istikamette emeği geçen İzmir Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir Ticaret Odası Başkanı, Selçuk Kaymakamı ve Selçuk Belediye Başkanı'na tebriklerimizi ve samimi şükranlarımızı arz ederiz."

Kaynak: AA / Yerel

Bartholomeos İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title