Haberler

Azeri Vekil, Maaşını Suriyeli Türkmenlere Bağışladı

Güncelleme:

"Suriye'de yaşananlar insanlık dışıdır. Herkesi yardım etmeye çağırıyorum" diyen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, maaşını Türkmenlere bağışladı.

Daha önce Irak Türkmenlerine maaşını bağışlayan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Suriye'deki Türkmenler için de kayıtsız kalmadı. Paşayeva maaşını bu kez de Bayırbucak Türkmenlerine bağışladı.

"SURİYE'DE YAŞANANLAR İNSANLIK DIŞIDIR"

Maaşını Suriyeli Türkmenlere bağışlayan Paşayeva, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, "Ben bir milletvekili olarak herkesi imkanları ölçüsünde Bayırbucak Türkmenlerine yardım etmeye çağırıyorum. Suriye'de yaşananlar insanlık dışıdır" dedi.

"TÜRKMENLERİN ACISI GİTTİKÇE ARTIYOR"

Paşayeva, günümüzde Türk dünyasının çeşitli bölgelerinde Türk kökenli insanların yaşadığı acılardan, acı çektiği sorunlardan söz ederek, "Bizler birlik içinde ve el ele birlikte bize karşı adaletsizliklere karşı daha güçlü mücadele edebiliriz. Türk halkının, toplumunun problemi, tüm Türk halklarının ortak sorunudur. Bu nedenle, Türk dünyasıyla ilgili meselelerde birbirimize her zaman büyük destek olmalıyız. Bu konuda siyasetçiler, aydınlar, yazarlar, şairler, araştırmacı ve gazetecilerin üzerine çok büyük görev düşüyor. Onları daha aktif olmaya çağırıyorum. Olaylar Suriye'de devam etmektedir. Kıyamet ise, her yerde olduğu gibi, maalesef, bu gün de yine Türklerin başında kopmaktadır. Son günlerde Türkler, yeni bir dram yaşamaktadır. Suriye'de Türkmenlerin acısı gittikçe artıyor. Bayırbucak Türkmenlerinin son günlerde öz vatanlarında tutunabilmek, kendi yurtlarında kalabilmek için verdikleri ölüm-kalım mücadelesini, hepimiz izliyoruz. Suriye'de zulme uğrayan Bayırbucak Türkmenleri, yine yollara düştü. Binlerce ihtiyar, kadın, kız ve çocuk evini barkını, yerini yurdunu terk ederek kardeş Türkiye'ye doğru yeni bir göçe başladılar. Eli silah tutanlar ise mücadele ediyor, kendi vatanını koruyor. Bu saldırılarla Türkmen Dağı'ndaki Türk nüfusu boşaltılmak istenmekte, o topraklarda, tıpkı Karabağ'da, Ahıska'da, Kırım'da, Kerkük'te olduğu gibi etnik temizlik yapılmak istenmektedir" diye konuştu.

"BÖLGE TÜRK NÜFUSTAN ARINDIRILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR"

"Bu gün Karabağ'da bir tek Türk bırakılmamış, binlerce yıllık Türk toprakları, asıl sahipleri olan Türklerden arındırılmıştır" diyen Paşayeva sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün Kırım'da, Ahıska'da, Kerkük'te, Karabağ'da oynanan oyun, bu gün Suriye Türkmenlerinin yaşadığı Türkmen Dağı'nda hem de tarihin gözleri önünde, yeniden sahnelenmektedir. Suriye Türkmenleri, anavatanlarından, ata yurtlarından binlerce yıllık vatanları olan Türkmen Dağı'ndan göçe zorlanmakta, bölge Türk nüfustan arındırılmaya çalışılmaktadır. Bu oyunları sahnelemeye çalışan güçler, aslında Türklerin 21. yüzyıl dünyasında yeni güç olarak ortaya çıkmasını engellemeye çalışan güçlerdir. Bunu, Altaylar'dan Balkanlar'a, Kırım'dan Kerkük'e kadar, bütün Türk dünyası iyi bilmeli. Türk milleti bu büyük oyunun farkına varmalı, birliğini, beraberliğini, kardeşliğini muhafaza etmelidir. Bu büyük savaş dalgası önünde, tarihin ve kaderin önünde biz Türkler, birliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşıyoruz. Biz Türkler, bunun bilincinde olmalı ve Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine, orada zor şartlarda varlık mücadelesi veren kardeşlerimize, yardım elimizi uzatmalıyız."


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ganire Paşayeva Azerbaycan Karabağ Suriye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (17)

KAZAK BEYİ:

BU RUS AYILARINDAN TARİHİMİZİN İNTİKAM ALMA ZAMANI YAKLAŞIYOR. . .

11
0
yanıtYanıtla
Turkoğlu:

Atanın dediğigibi turkun turkden başka dostuyoktur azeri vekile şukranlarımızı sunarız kardeşlerimize ALLAHDAN yardım dileriz herkesi yardıma çağırıyoruz

10
0
yanıtYanıtla
HalilMobil-ANDROID:

Azeri değil , Azeri Türkü. Bu nasıl bir habercilik anlayışı..

5
2
yanıtYanıtla
oguz bey:

Bu güzel insanı takip ediyorum. Tc vatandasiligi verilse mecliste görmeyi İsterdim Bir çoklarindan daha adamdır.

7
0
yanıtYanıtla
müslüman kürt Mobil-ANDROID:

şu kadın kadar delikanlı olamıyoruz helal olsun kadına

6
0
yanıtYanıtla
Ysf:

Kilicdaroglu,putin ,esad ve iran haric herkes Turkiyeyi hakli buldu.keske biride kilicdarogluna angajman yapsada siyaseti biraksa..rezilligin imalatcisi kilicdaroglu

5
0
yanıtYanıtla
teksas:

ben bu kadını tanıyorum erkek gibi bizim meclisteki bir cok erkekten daha erkek daha delikanlı hemde

5
0
yanıtYanıtla
kafkas kartalı:

gel MHP nin başına geç

4
0
yanıtYanıtla
ETHEM:

DEVLET BAHCELİ YILLARDIR BAĞIŞLIYOR HALİNİ GÖRMEDİN Mİ?

0
2
yanıtYanıtla
turkogul turkMobil-ANDROID:

kilicdarogluda alevi esed a bagliyicakmis

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title