Haberler

Azeri Asıllı Hdp'li Türkeli'den Seçim Değerlendirmesi

IĞDIR (İHA) – Iğdır’da, Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) milletvekili seçilen Azeri asıllı milletvekili Kıznaz Türkeli, seçimleri Kürt ve Azeri halkının zaferi olarak değerlendirdi.

IĞDIR (İHA) – Iğdır'da, Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili seçilen Azeri asıllı milletvekili Kıznaz Türkeli, seçimleri Kürt ve Azeri halkının zaferi olarak değerlendirdi.

Iğdır'da resmi olmayan sonuçlara göre, 53 bin 844 oy alan HDP, meclise iki milletvekili gönderiyor. HDP'den milletvekili seçilen Kıznaz Türkeli, ilk mesajını verdi. Kıznaz Türkeli, seçimleri Kürt ve Azeri halkının zaferi olarak değerlendirdiğini belirterek, "Gerek Kürt halkının özverisi, fedakarlığı, gerek Azeri halkımızın Kürtlere karşı ön yargıyı ortadan kaldıran bir seçim oldu. Bundan sonra halklar arasına düşmanlık tohumu ekenler her safhada başarısız olacaklardır. Her iki halkımızın yanı sıra Iğdır'da yaşayan tüm halkların temsilcileriyiz" dedi.

"AZERİ HALKININ SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİM"

Türkeli, Azeri olduğu için kendi halkının sorunlarını çok iyi bildiğini ve bu yüzden çözüm üreteceğini belirterek, "İkimiz omuz omuza vererek bölgemizin sorunlarını çözmeye çalışacağız. Ben özellikle Azeri halkının sorunlarını birebir bildiğim için o konuda çözüm üretmeye çalışacağım. Elimden geldiğince proje üretmeye çalışacağım. Şu bu projeler diye sıralamıyorum. Onu da zaman gösterecek. Bölgede yoksulluk hat safhada. İlimiz üç devlete komşu olduğu halde ekonomi alanında canlılık yok. Çünkü oluşturulan suni düşmanlık sayesinde komşu halklarımızla ticaret olanağımız yok. Etrafına set çekilmiş. Biz seçim barajını nasıl yıktıksak, komşu halklarımızla da aramızdaki duvarı aşıp ticaret merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. Böylece iş istihdamı oluşturacağız" diye konuştu.

"HALKIMIZIN BAĞRINDAN GELİYORUZ"

Türkeli, birilerinin dediği gibi 'çantacı' olmadıklarını belirterek şunları söyledi: "Tüm halkların, inançların, renklerin, kendini özgürce eşitçe ifade edeceğini bildiğim için HDP'yi seçtim. Aslında Iğdır'ın özgünlüğünü çok iyi biliyoruz. Çünkü biz buralıyız. O yüzden birilerinin dediği gibi 'çantacı' değiliz. Halkımızın bağrından geliyoruz. Her zaman halkımızın içinde olacağız. Ben her gittiğim mahallede, köy ve ilçelerde dedim ki genelgelerle mesajlarla zorla insanları alanlara toplamasınlar. İnsanlar gelecekse bizim halkımız gibi yüreğiyle gelsin. Bizim halkımız yüreğini aştı mı, ne baraj dayanır ne de bent dayanır." - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Kıznaz Türkeli Iğdır Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

SAMSUNLU:

BU SURATI BOZUĞUN VERDİĞİ MESAJA BAK, SANKİ AZERİLERLE YANİ SADECE AZERİLERLE KÜRTLERİN ARASINDA KÖPRÜ OLACAKMIŞ. . MİLLETVEKİLİ OLMAKLA KENDİSİNİ CUMHURUN REİSİ ZANNEDİYO HERHALDE. . . HEMEN BAŞTAN BU DURUŞLARI SERGİLEMEYE DEVAM EDERSEN KADIN SENİNLE ANLAŞAMAYIZ. . TAMAMMI. . . . . !!!!!!!!!!!

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title