Haberler

Azerbaycan Milli Diriliş Günü

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Azerilerin 17 Kasım'da başlattıkları hareketle yalnız kendileri için değil Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ndeki her ulus için özgürlük meşalesi yaktıklarını" belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Azerilerin 17 Kasım'da başlattıkları hareketle yalnız kendileri için değil Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ndeki her ulus için özgürlük meşalesi yaktıklarını" belirtti.

Topçu, "Azerbaycan Milli Diriliş Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türklerin, tarih sahnesinde nefes aldıkları her dönemde boyunduruğa girmeyi tüm benliğiyle reddettiğini, bunun onurlu örneğini 1988'de Bakü'de tarihe yazdıklarını kaydetti.

"Kardeşlerimiz Azeriler, 17 Kasım'da başlattıkları hareketle yalnız kendileri için değil Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ndeki her ulus için bu özgürlük meşalesini yakmışlardır" ifadelerini kullanan Topçu, başkent Bakü'de günlerce süren bağımsızlık mitinglerinin, medeniyetler coğrafyasında her geçen gün yükselen bir Türk devletinin daha temelinin atılmasını sağladığını anımsattı.

Bakan Topçu, şunları kaydetti:

"Köklerinden aldıkları güç ile destansı tarihlerine yakışır bir şekilde haksıza, yanlışa ve zorbaya 'dur' demesini bilen Azeri kardeşlerimiz, bu tarihi gerçekliği her yıl 'Milli Diriliş Günü' olarak kutlamaktadır. Bizler de bugün onlarla bu kıvanç dolu günü, 'Milli Diriliş Günü'nü geçmişimize ve geleceğimize olan inancımızla kutluyoruz. O gün yeniden layık olduğu göklerde dalgalanmaya başlayan Azerbaycan bayrağı altında kardeşlerimizin ilelebet yaşamalarını yüce Yaradan'dan niyaz ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Yalçın Topçu Azerbaycan Bakü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title