Haberler

    Azerbaycan'la Ermenistan Arasında ''Dolma'' Krizi Çıktı

    Güncelleme:

    Azerbaycan Kültür Bakanı, Türklere ait olan geleneksel dolma tarifini Ermenistan'ın sahiplenmeye çalıştığını, bu yüzden tarifin UNESCO listesine alınması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

    Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Karabağ konusundaki gerginlik sürerken, iki ülke arasında yeni bir kriz yaşandı. Bakü, Erivan'ı dolmasını çalmakla suçluyor.

    ''KÜLTÜRÜMÜZÜ SAHİPLENMEYE ÇALIŞIYORLAR''

    Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Abulfas Garayev, bakanlığın geleneksel dolma tarifinin UNESCO Kültürel Mirasları listesine alınması için çalışma yürüttüklerini söyledi. Garayev, "Komşu ülkemizin (Ermenistan) yalnızca Azeri toprakları üzerinde hak iddia etmekle kalmayıp, Azerbaycan mutfağı da dahil kültürümüzü de sahiplenmeye çalıştığı bir sır değil." dedi.

    ''DOLMA TÜRK ULUSUNA AİTTİR''

    Ermenistan'ın daha önce de pide üzerinde hak iddia ettiğini ve şimdi de tüm Türki uluslara ait bir yiyecek olan dolmayı kendine mal etmeye çalıştığını belirten Garayev, bu yüzden UNESCO'ya dolmanın Kültürel Miraslar Listesi'ne alınması için başvuruda bulunacaklarını ifade etti.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Ermenistan Azerbaycan Karabağ Türkiye Yaşam Dünya Haberler

    500

    Yorumlar (13)

    XXX:

    TÜRKLERİN DOĞRU DÜRÜST KÜLTÜRLERİ OLMADIĞI İÇİN ALIŞMIŞLAR HER ŞEYİ SAHİPLENMEYE. GERÇEK TÜRKLER AT VE GEYİK ETİNİ YERLER HEM DE ÇİĞ OLARAK. KÜÇÜK ÇOCUKLARINA BİLE YEDİRİRLER. ARAŞTIRIN GÖRECEKSİNİZ. BURDA BİLE ZAMAN ZAMAN HABERLERİ ÇIKIYOR.

    8
    13
    yanıtYanıtla
    FB:

    NE YAPSIN BİZ ANLAYALIM DİYE YAZMIŞ.

    yanıt2
    yanıt2
    Sener Koruturk:

    Dolma Rum ve Ermeni yemegidir. Tersini soyliyenin alnini karislarim!. .

    3
    12
    yanıtYanıtla
    FB:

    AYNEN HELE YUNANLILAR ÇOK GÜZEL DOLMA YAPARLAR. TÜRKLERDE RUMLARDAN, ERMENİLERDEN VE KÜRTLERDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENMİŞLERDİR.

    yanıt3
    yanıt6
    ARAB:

    La türkiye insanının türküz dediğine bakma öyle demek zorundalar çünkü kimin ne olduğu belli değil ırkı belli değil karma kültür oluşmuş kısacaBu arada artistlik yapma sanalda koyarlar reelde ben türklere benzemem akıllı ol

    yanıt1
    yanıt0
    ŞAKİR:

    DOLMANIN ANA VATANI TÜRKİYEDİR VE TOKATTIR OKADAR HEMİDE GÖKÇELİ KASABASIDIR.

    9
    4
    yanıtYanıtla
    QQQ:

    O SON YILLARDA ÖYLE ÖNCESİNDE ÖYLE BİR ŞEY YOK. TÜRKLER FARKLI KÜLTÜRLERDEN ETKİLENİP KENDİ KÜLTÜRLERİNE KATMIŞTIR BAZI ŞEYLERİ.

    yanıt1
    yanıt4
    Rahmet ve kazanımlarMobil-IOS:

    Çok saçma bir ugraşı

    2
    11
    yanıtYanıtla
    eskici:

    dolma tabiki Türk yemeği doldurmak fiilinden türetilmiş isimdir dolma osmanlı sayesinde kafkasya balkanlar ortadoğu ve kuzey afrikaya yayılmıştır barbarlara yemek kültürünü öğretmiştir

    11
    1
    yanıtYanıtla
    profesör:

    ermenistanın hiçbir medeniyeti yok, ona en ufak medeniyeti bile Türk ülkeleri ve Osmanlı Devleti aşılamıştır. Tek bildikleri terör zaten günümüzde de.

    5
    4
    yanıtYanıtla
    Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title