Haberler

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev Öğretmenlerle Buluştu

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını yeniden kazanmasının 25’inci yıldönümü kutlamaları ve öğretmenlen günü etkinlileri sonrasında Karslı ve ve Azerbaycanlı öğretmenleri konsoloslukta ağırladı.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını yeniden kazanmasının 25'inci yıldönümü kutlamaları ve öğretmenlen günü etkinlileri sonrasında Karslı ve ve Azerbaycanlı öğretmenleri konsoloslukta ağırladı.

Karslı ve Azerbaycanlı öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan ve bu vesile ile bir araya geldiklerini belirten Başkonsolos Nuru Guliyev, öğretmenliğin dünyanın en kutsal mesleği olduğunu söyledi.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, "Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul etmesinin 88. yıldönümünü ve 1981 yılında kabul edilen Öğretmenler Günü'nün 35. yıldönümünü Karslı ve Azerbaycanlı öğretmenlerimizle hep birlikte kutlamaktayız. Gerek Azerbaycan'da ve gerekse Türkiye de öğretmenler aydınlık geleceğimizin teminatı olarak görülürler. Çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgi eliyle, ilim ve irfan ışığının geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için fedakarca çalışan öğretmenlerimiz, dünyanın en kutsal mesleklerinden birisini yerine getirmektedirler. Öğretmenlerimiz sayesinde medeni dünyada hür, onurlu ve muteber bir millet olarak daha iyi noktalara ulaşacağımıza en ufak bir endişemiz yoktur. Öğretmenlerimiz sayesinde geleceğimiz çok daha aydınlık olacaktır. Bir öğretmen çocuğu olarak dünyaya gelmem, o evden yayılan ışık, yine şahsımın öğretmen olması benim için daima gurur kaynağı olmuştur, öğretmenlerimiz için ne kadar söz söylesek azdır. Analarımız da birer öğretmendir. Bizim milli liderimiz, Türk tarihinin büyük oğlu Haydar Aliyev'de bir öğretmendi. O büyük şahsiyet de Azerbaycan'ın başöğretmeniydi. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmenler Mustafa kemal Atatürk ve Haydar Aliyev olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken, tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum" dedi.

Karslı ve Azerbaycanlı öğretmenler ise, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev'e bu güzel duygu ve düşüncelerinden dolayı duymuş oldukları memnuniyeti dile getirerek, nazik davetlerinden dolayı Guliyev'e teşekkür ettiler. Sohbet havası içerisinde geçen toplantıda, karşılıklı fikir alışverişleri yapıldı.

(IÇ-AT-Y) - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Haydar Aliyev Kars Politika Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title