Haberler

Azerbaycan Heyetinden Başkan Can'a Ziyaret

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov başkanlığındaki heyet, Mersin’in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Şevket Can’ı makamında ziyaret etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov başkanlığındaki heyet, Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Şevket Can'ı makamında ziyaret etti.

Haydar Aliyev Parkı ve Haydar Aliyev Anıtı'nı açmak için Tarsus'a gelen heyeti, Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri törenle karşıladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Şevket Can, Azerbaycan Bakü'nün alt belediyesi olan Hatai ile 3 Eylül 2007 tarihinden bu yana kardeş şehir olduklarını söyledi.

"Biz doğuştan kardeş olan bir milletiz, aynı soydan geliyoruz, aynı boydan geliyoruz" diyen Başkan Can, bu kardeşlik anısına Berdan nehrinin kenarına 9 Mayıs 2009 tarihinde yaklaşık 26 dönüm arazi üzerine parkı hazırladıklarını söyledi. Can, "10 bin yıllık bir geçmişi olan tarihi Tarsus kentimizde bu değerli misafirlerimizi ağırlamaktan ayrıca şeref duyuyorum. Tarsus, hepimizin bildiği gibi dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisidir ve 10 bin yıllık bir geçmişe sahiptir. Geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, dinlerin ve medeniyetlerin buluştuğu bir kardeşlik kentidir. Sizleri bu güzel kentimizde ağırlamaktan son derece mutluyuz" şeklinde konuştu.

Türkiye ile kardeşliklerinin ilelebet süreceğini söyleyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Türkleri çok sevdiklerini belirtti. Hasanov, "Böyle güzel bir karşılama merasimi görmedim, çok mutlu olduk. Ulu Önder Atatürk ve Haydar Aliyev'in söylediği gibi acımız, sevincimiz her şeyimiz bir. Dostluğumuz ebedir. İki halkın dostluğunun sarsılmaz ve ebedi olduğunu belirtmek istiyorum. Biz bu sarsılmaz dostluğa ve birlikteliğe Azerbaycan halkı olarak çok büyük değer veriyoruz" dedi.

Konuklar Azerbaycan'dan getirmiş oldukları hediyeleri Başkan Can'a verirken, Başkan Can ise günün anısına vazo ve Tarsus'u tanıtıcı kitaplar verdi.

Azerbaycan heyetinde Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faik Bağırov, Azerbaycan Hatai Valisi Razim Memmedov, Azerbaycan Milletvekili ve Avrupa parlamento görevlisi Samed Seyidov, Azerbaycan Milletvekili Hüseyinbala Mirelemov, Azerbaycan Medya Sorumlusu Eflatun Amaşov, Azerbaycan Hatai Belediye Başkanı Teymur Memmedov, Azerbaycan Hatai Belediyesi Danışmanı Kamran İsmailov ve gazeteci ve başyazar Vügar Rahimzade bulunuyor. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Hasanov Şevket Can Azerbaycan Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title