Haberler

Turhal'da Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu Büyüledi

Güncelleme:

Turhal 19. Koca Kavak Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında sahneye çıkan Azerbaycan Halk Dansları ekibi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Turhal 19. Koca Kavak Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında sahneye çıkan Azerbaycan Halk Dansları ekibi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Milli Egemenlik Parkı etkinlik alanında sahne alan Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu birbirinden güzel dans gösterileri ile izleyicilerin ilgisini çekti. Kendi gelenek ve kültürlerini oyunları ile sergileyen topluluk büyük alkış aldı. Dans gösterisinin ardından konuşma yapan Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, 30 Ağustos'un yıl dönümünde Azerbaycan'dan gelen ekibi Turhallılarla buluşturduklarını ifade ederek, "Azerbaycan ve Türkistan, Azerbaycan ve Türkiye sağ tarafımda birinin bayrağı, sol tarafımda birinin bayrağı. Bakmayın aslında birinin renklerinin diğerinden az bir şey farklı olmak ile birlikte aslında iki bayrak aynı bayraktır. İki sininde tam ortasında hilal ve yıldız vardır. Biz Azerbaycan ile birlikte tek millet, iki devletiz. Huzurlarınızdan ayrılırken Azerbaycan Halk Dansları Topluluğuna, Turhal'a kadar teşrif edip şenlendirdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Bekler'in konuşmasının ardından program Yaşar Abrur konseri ile devam etti. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alaaddin Yılmaz Azerbaycan Turhal Kavak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title