Haberler

Azerbaycan'da Savunma Sanayi Fuarı Düzenlenecek

TUSİAB başkanı Celil Polat, Azerbaycan'da gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın en büyük ve kapsamlı katılımcısının Türkiye olacağını söyledi.

TUSİAB başkanı Celil Polat, Azerbaycan'da gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın en büyük ve kapsamlı katılımcısının Türkiye olacağını söyledi.

Azerbaycan'da 27-30 Eylül'de Bakü Expo Merkezi'nde düzenlenecek 2. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'na 34 ülkeden 216 şirketin katılım sağlayacağı, Türkiye'nin ise 42 şirketle en büyük katılımcı olacağı bildirildi.

Savunma Fuarı'nın iletişim partneri olan (TUSİAB), Azerbaycan-Türk Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Celil Polat, Savunma Fuarı (ADEX2016)'nın dünyada savunma alanındaki büyük şirketlerin bu fuarda kendi ürünlerini tanıtmak adına yarışacaklarını söyledi. 19 ülkeden 25 resmi heyetin fuarı ziyaret edeceğini ifade eden Polat, Azerbaycan ulusal standı için bin metrekare yer ayırdığını belirtti. TUSİAB Cemiyeti olarak bu tür organizasyonlarda iş adamları olarak geniş katılım sağlanmasının ve Türkiye'nin kardeş ülke Azerbaycan'da fuara 42 büyük çaplı şirketle katılmasının çok önemli olduğunu bildiren Polat, Türkiye'nin önemli şirketlerinden, Roketsan, Aselsan, Makine Kimya gibi şirketler ürünlerini sergileyeceklerini ifade etti.

Fuarın sponsorluğunu Türkiye Savunma Sanayii Müsteşarlığı üstlendiğini belirten Polat, "ADEX 2016'ta Rusya ve İsrail 14'er şirketle temsil edilecek. En geniş katılımı 42 şirketle Türkiye yapacak. Yeni kara, deniz ve hava savunma gereçleri, güvenlik sistemleri, taşıma araçları ve askeri teçhizatların tanıtılacağı fuar, dört gün sürecek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan Türkiye Eylül Bakü Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title