Haberler

Azerbaycan'da, Mehmet Özkaya'ya Büyük İlgi…

Güncelleme:

Türk Müziği'nin sadece Ülkemizde değil dünyada da tanınması ve sevilmesi için yurtdışı çalışmalarına da ağırlık veren Mehmet Özkaya, eserlerinin Azerbaycan'da yoğun ilgi görmesi üzerine 5. defa Bakü'deydi.


Konser için gittiği son Bakü ziyaretinde Azerbaycan'lı sanatçılarla da bir araya gelen Özkaya ''Azerbaycan halkının Türk Müziği'ne ilgisi oldukça fazla.. Müziğimizi çok seviyor ve dinliyorlar. Azerbaycan'lı sanatçılardan iki ülkenin kültür ve sanatını yansıtacak ortak projelerde yer almak için sürekli teklifler alıyorum. Bu çalışmalar müziğin evrensel zenginliğinin eserleridir.'' bilgisini verdi. Bölgenin en büyük medya gruplarında TV programlarına konuk olarak katılan sanatçı, Azerbaycan'ın en çok okunan ATV dergisinin de Şubat ayı özel röportaj konuğu oldu. Azerbaycan'lıların yoğun ilgi gösterdiği ve severek dinledikleri Türk Müziği ve sanatı hakkında konuşan Sanatçının röportajı, Şubat sayısında 2 tam sayfa olarak yer aldı.

MEHMET ÖZKAYA'DAN KONSER TADINDA BİR ALBÜM

Farklı bir Türk Müziği anlayışı ile hazırlanan ve Türk Müziği'ne çağdaş bir yorum getiren Mehmet Özkaya 4 yıl aradan sonra çıkardığı 2. albümü ''Çağdaş Müzik Orkestrası Konseri'' müzik marketlerde yerini aldı.

"Senfonik Türk Müziği Konseri" adlı ilk konser albümü ile beğeni toplayan TRT Sanatçısı Mehmet Özkaya, İTÜ'de verdiği konser kayıtlarından oluşan "Senfonik Türk Sanat Müziği konseri" albümü ile Avrupa Gazeteciler Derneği'nin 2010 yılı en iyi Türk Sanat Müziği sanatçısı ve 2011 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de "3. The First" ödüllerini aldı.

MÜZİKTE BİR İLK …AZERİ TANGO!!!

Mehmet Özkaya müzik yolculuğuna Çağdaş Müzik Orkestrası Konseri albümü ile devam ediyor. 2 yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan Albüm, İTÜ'de verilen ve geliri burslu öğrencilere aktarılan konserden alınan canlı kayıtlar muhafaza edilerek titiz bir çalışmayla hazırlandı. Mehmet Özkaya, seslendirdiği eserleriyle Çağdaş Müzik alanında bir ilki gerçekleştiriyor. Türk Sanat Müziği'nden Halk Müziği'ne, Hafif Müzik'ten Azeri Tango'ya kadar farklı tınıları çağdaş Türk Müziği yorumuyla seslendiren Özkaya, Türk Müziğine yeni bir renk ve nefes katar nitelikte unutulmaz nağmelere imza atıyor. 9 parçadan oluşan albümde, Mehmet Özkaya, konser için özel olarak sözleri Hayal Rza tarafından yazılan Naile Mirmemmedli tarafından bestelenen Azeri şarkı ''Ne Demişem'' ile dikkatleri Tangoya çekiyor. Azeri şarkıya Tango yorumuyla ses veren Mehmet Özkaya evrensel müziğin zenginliğiyle müzikseverlere farklı bir renk katıyor. Sözleri Tülin Gediktaş'a ait gerçek bir aşk hikayesini yansıtan ''Alışamadım'' adlı şarkının bestesi ise sanatçının kendisine ait. Hafızalarımıza kazınan çarpıcı sözleri ve uzaklara sürükleyen Söz ve Müziği Yaşar Güvenir'e ait ''Yalnızım ben çok yalnızım'' isimli sevilen esere de albümünde yer veren Özkaya, Türk müziği severlerine Cansuyum ile de farklı bir keyif yaşatıyor. Müziği Ara Dinkjian'a ait daha önce Alpay tarafından "Dağların arkasında yar" daha sonra Ahmet Kaya ile özdeşleşen "Ağladıkça" şarkısını ''Yıkma Ne Olur'' olarak yeni sözlerle sanatseverlerin beğenisine sunan Özkaya albümüyle müzikseverlerden tam not aldı. Mehmet Özkaya, çıkış parçası olarak "Yalnızım ben çok yalnızım" adlı şarkısına önümüzdeki günlerde Klip çekecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Azerbaycan Bakü Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title