Haberler

Azerbaycan'da Gülen Hareketiyle Bağlantılı Okulların Kapatılması

SOCAR Başkanı Abdullayev: "SOCAR'ın eğitim sektöründe olmamasının daha iyi olacağını düşünüyoruz"

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnak Abdullayev, şirket bünyesindeki Uluslararası Eğitim Merkezi (UEM) çatısı altında bulunan dershane ve liselerin kapatılmasına ilişkin, "SOCAR'ın eğitim sektöründe olmamasının daha iyi olacağını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Abdullayev, Azerbaycan'ın Gusar bölgesinde bazı köy ve kasabalara doğalgaz verilmesine ilişkin düzenlenen törende, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin, "Kapatılan okullarla ilgili değerlendirme yapacak mısınız?" sorusunu yanıtlayan Abdullayev, SOCAR'ın resmi internet sitesinde gereken açıklamanın yapıldığını söyledi.

Artık Azerbaycan devletinin ve Eğitim Bakanlığı'nın eğitim alanında çok iyi çalışmalar yaptığını hatırlatan Abdullayev, "SOCAR'ın eğitim sektöründe olmamasının daha iyi olacağını düşünüyoruz. Petrolcüler petrol üretimi ile, Eğitim Bakanlığı da eğitimle uğraşmalıdır" dedi.

SOCAR'dan 18 Haziran'da yapılan açıklamada, UEM kurucularının toplantısında, merkez bünyesindeki dershane ve liselerin kapatılmasına karar verildiği bildirilmişti.

Açıklamada, UEM bünyesinde faaliyet gösteren "Araz Kursları" ile onun kurucusu olduğu diğer eğitim kurumlarının getirdiği "ek mali yük ve projenin yönetim zorlukları" dikkate alınarak söz konusu kurumların feshedildiği vurgulanmıştı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı ise kapatılma kararının bakanlığa ulaştığını, bahsi geçen liselerdeki öğrenci ve öğretmenlerin başka okullara yerleştirileceğini duyurmuştu.

UEM bünyesindeki Kafkas Üniversitesinden yapılan açıklamada ise kapatma kararının sadece dershane ve liseleri kapsadığını, üniversitenin kapatılmayacağı bildirilmişti.

SOCAR, geçen yıl Gülen cemaatine ait Çağ Öğretim İşletmelerini bünyesine almış ve Uluslararası Eğitim Merkezi isimli yeni kurum oluşturmuştu. Böylece, Çağ Öğretim İşletmelerine bağlı 13 şubesi bulunan ve üniversiteye hazırlık eğitimi veren Araz Kursları, üçü Bakü'de, sekizi bölgelerde bulunan 11 lise, kreşler ve Kafkas Üniversitesi, UEM çatısı altında faaliyet göstermeye başlamıştı. - Bakü

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Bakü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

m.c:

Ne oldu kulaginizimi cektiler.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title