Haberler

Azerbaycan'da Çanakkale Konulu Kompozisyon Yarışması

Azerbaycan'da, Çanakkale zaferinin 100. yılı etkinlikleri kapsamında şiir, hikaye ve makale kompozisyonu yarışması düzenlendi.

Azerbaycan'da, Çanakkale zaferinin 100. yılı etkinlikleri kapsamında şiir, hikaye ve makale kompozisyonu yarışması düzenlendi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile Azerbaycan Yazarlar Birliği (AYB) işbirliğinde düzenlenen yarışmanın ödül töreni büyükelçilik binasında yapıldı.

Törende konuşan Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, yarışma kapsamında Azerbaycan'ın çeşitli bölgelerinden gönderilen eserlerin Çanakkale'deki mücadelenin bu bölgelerin de mücadelesi olarak görüldüğünü ortaya koyduğunu söyledi.

Yarışmada, iki ülke halklarının ortak tarihine ilişkin gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen çok hikaye olduğunu gördüklerini kaydeden Coşkun, "Ortak tarihimizde gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen çok güzel birliktelikler var. Genç nesillerimizin, bunları okuyarak öğrenmeleri ve gelecek nesillere aktarmaları önemlidir. Çanakkale'de şehit olan Azerbaycanlı kardeşler ve Kafkas İslam Ordusu ile Azerbaycan'da savaşan Mehmetçiklerin hikayeleri, ilişkilerimiz ve kardeşliğimizin kalıcılığı bakımından çok önemli olacaktır" dedi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan, yarışmada bu zamana kadar bilinmeyen ve o dönemin ruhunu yansıtan çeşitli hikayelere şahit olduklarını söyledi. İki ülke kardeşliğine ilişkin güzel hikayelerin ortaya çıktığı yarışmada yer alan kompozisyonların kitap olarak derleneceğini belirten Arslan, ödül kazanan 10 yarışmacının mayısta ziyaret için Çanakkale'ye gönderileceğini açıkladı.

AYB Başkanı Anar Rızayev de Çanakkale konulu kompozisyon yarışmasının düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür etkinliklerin Azerbaycan- Türkiye kardeşliğinin gelecek nesillere aktarılması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından, şiir, hikaye ve makale kategorisinde ilk üç sırayı alan yarışmacılara ödülleri verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Çanakkale Türkiye Bakü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title