Haberler

Azerbaycan'da Bayram Namazı Kılındı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bayram namazı kılındı.

Azerbaycan'da binlerce Müslüman, bayram namazı kılmak için camilere akın etti. Bakü'de bulunan İlahiyat Camii'nde çok sayıda kişi namaz kıldı. Cami içerisinde yer bulamayanlar, namazlarını cami avlusunda kıldı. Camide birçok insan yer bulamadığı için bayram namazı yeniden kılındı.

Bayram namazını Azerbaycan'da kılan Ömer Öz, "Buradan tüm sevdiklerimin, ailemin, tüm Müslümanların bayramı mübarek olsun. Allah yardımcımız olsun. İnşallah bir daha terör olayları yaşanmaz. İnşallah bu güzel birlik beraberlik bozulmaz" dedi.

Nevruz Seyidov ise, "Tüm Türk ve Azerbaycan halkının bayramını Allah mübarek etsin. Tutulan oruçları Allah kabul etsin. Allah bütün sıkıntılarımızı bizden alsın ve hepimize güzel günler nasip etsin. Bizi gelecek Ramazan aylarını görmeye nasip etsin" diye konuştu.

Ülkede dini konularda tek yetkili kurum olan Kafkas Müslümanları İdaresi (KMİ) Ramazan Bayramı namazının 6 Temmuz'da kılınacağını açıklamıştı.

Bayram dolayısıyla Azerbaycan'da 6-7 Temmuz tarihleri resmi tatil ilan edildi. - BAKÜ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Azerbaycan Bakü Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title