Haberler

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Gürcistan'da

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan'daki Azerilerin bu ülkeyle entegrasyon için Gürcüceyi iyi öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan'daki Azerilerin bu ülkeyle entegrasyon için Gürcüceyi iyi öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

Gürcistan'da resmi temaslarda bulunan Aliyev, Gürcü mevkidaşı Giorgi Margvelaşvili ile birlikte Marneuli kentinde yaşayan Azerilerle bir araya geldi.

Aliyev, bir çay ocağında bir araya geldiği Azerilerle görüşmesinde, Azerilerin Gürcistan'a entegre olabilmek için Gürcüceyi iyi bilmeleri, öte yandan kendi dillerini unutmamaları gerektiğine işaret ederek, "Bütünüyle entegrasyon için Gürcüceyi iyi bilmeniz gerekli. Sadece çocukların değil yetişkinlerin de Gürcüce öğrenmek için ders aldıklarına çok sevindim" dedi.

Aliyev, yöre halkının iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için aktif rol oynamalarının önemine değinerek, Gürcistan ile Azerbaycan arasında sağlam ve stratejik ilişkiler bulunduğunu ve iki ülke halkının ekonomik refahı için "Socar" gibi Azerbaycan'ın büyük şirketlerinin Gürcistan'a yönelik yatırımlarını sürdüreceklerini söyledi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili de yöredeki Azerilere, Gürcistan Cumhurbaşkanlığı'nın desteklediği "Gürcüce Öğretim" programına gösterdikleri yoğun ilgiden ötürü teşekkür ederek, Azerilerin böylece ülkenin gelişiminde daha aktif rol oynayabilecekleri söyledi.

Aliyev ve Margvelaşvili yatırımı Azerbaycan şirketleri tarafından yapılan bir soğutma deposunu da ziyaret etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev temaslarını tamamladıktan sonra bugün Tiflis'ten ayrılacak.

Kaynak: AA / Güncel

İlham Aliyev Azerbaycan Gürcistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title