Haberler

Azerbaycan Büyükelçisi, Sivas'ta Kazada Yaralananları Ziyaret Etti

Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Faik Bagirov daha sonra kazada yaralanan ve tedavileri süren yolcuları hastanede ziyaret ederek 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

YARALILARA 1000'ER TL

Sivas Valisi Ali Kolat'ı ziyaret eden Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Seyhülislam Hacı Allahşükür Paşazade ve Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Faik Bagirov daha sonra kazada yaralanan ve tedavileri süren yolcuları hastanede ziyaret ederek 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Vali Ali Kolat'ın da eşlik ettiği ziyarette ilk olarak Numune Hastanesi'nde tedavi gören yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ardından yaralıların büyük bölümünün bulunduğu Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geçildi. Azerbaycan Büyükelçisi Faik Bagirov ve Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Şeyhülislam Hacı Allahşükür Paşazade yaralıları dolaşarak sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı. Yaralılara ihtiyaçlarını karşılamaları için 1000'er TL dağıtıldı.

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Şeyhülislam Hacı Allahşükür Paşazade otobüs kazası hayatını kaybedenlerin Allah yolunda öldüklerini belirterek, "Kutsal topraklara gitmek için başka yollarımız da var. Ancak bu vatandaşlarımız Türkiye topraklarından geçerek mukaddes topraklara gitmek istedi. 'Başımıza yolda bir şey gelirse Türkiye'deki kardeşlerimiz bize sahip çıkarlar' diye düşündüler ve öyle de oldu. Onlar şehit sayılırlar. Çünkü Allah yolundan geliyorlardı. Allah yolunda ölenler şehit sayılırlar" dedi. Paşazade daha sonra kaza sonrası gerekli hassasiyetin gösterilmesi nedeni ile Vali Kolat'a teşekkür etti.

UÇAKLA GÖTÜRÜLECEK

Sivas'ta tedavi gören yarılılar ile hayatını kaybeden kişiler bugün kente gelecek uçakla Azerbaycan'a götürülecek. Azerbaycan'dan gelecek uçağın saat 19.00 sıralarında Sivas'ta olacağı bildirildi. Bu arada kazada ölen kimliği belirlenemeyen 5'inci kadın yolcunun 45 yaşındaki Zenfira Dadashova olduğu belirlendi.

- SİVAS DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Güncel Haberler

title