Haberler

Azdavay Yöresel Giysilerini Tanıtan Öğrencilere Burs Verilecek

Azdavay'da 14.düzenlenen Bal ve Ihlamur festivalinde Azdavay yöresel giysilerini okullarında tanıtacak öğrencilere burs temin edileceği belirtildi.

Azdavay'da 14.düzenlenen Bal ve Ihlamur festivalinde Azdavay yöresel giysilerini okullarında tanıtacak öğrencilere burs temin edileceği belirtildi.

Bal güzeli seçiminin ardından düzenlenen ödül töreninde konuşma yapan Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek özetle "Bu yarışmanın adı güzellik yarışmasıdır amma esas olan Azdavay'ımızın bir değeri olan yöresel giysilerimizi en güzel taşıma yarışmasıdır. Yarışmaya katılan tüm kızlarımıza verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Nereye gidersek gidelim bu kıyafet Azdavay'ın yöresel kıyafeti olarak biliniyor" dedi.

AZDAVAY BELEDİYESİNDE YÖRESEL KIYAFETLE ÇALIŞAN ASİSTAN

Azdavay Belediyesinde çalışmakta olan Dilek Cebecigil 'i yanına çağırarak tanıtan Civelek Cebecigil 'in devamlı olarak yöresel giysileri ile kendi asistanlığını yaptığını belirterek Azdavay yöresel giysilerinin tanıtımına verdiği önemi belirtti.

YÖRESEL GİYSİLERİMİZİ TANITAN ÖĞRENCİLERE BURS VERİLECEK

Civelek konuşmasının devamında "Üniversiteyi kazanan kızlarımıza bir müjdemiz var gittikleri okullarda haftanın iki günü okullarına Azdavay Yöresel Giysileri ile giderek tanıtımımıza katkı yaparlarsa aylık 300 lira burs vermeyi taahhüt ediyoruz ve katkılarını bekliyoruz" dedi.

Azdavay Kaymakamı Osman Doğramacı ise yaptığı konuşmada özetle " Azdavay ismi nasıl Azdavay'a özelse Azdavay yöresel giysileri de Azdavay'a özeldir. Bu kıyafet Azdavay'ın kimliğidir eğer bu kimliği yaşatmak istiyorsanız üzerinizde taşımanız gerekmektedir. 500 yıldır Azdavay'da bu kıyafeti giyebiliyorsanız başka yerlerde de giyebilirsiniz." dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title