Haberler

Azdavay Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları Sergisi Açıldı

Kastamonu’nun Azdavay İlçesinde örgün ve yaygın eğitim kurumları sene sonu sergisi açıldı.

Kastamonu'nun Azdavay İlçesinde örgün ve yaygın eğitim kurumları sene sonu sergisi açıldı.

Azdavay Belediyesi Mehmet Emre Pervan Düğün Salonunda açılan sergide 2013- 2014 Eğitim öğretim yılı boyunca ilköğretim okul öğrencileri ve Azdavay Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinin yaptıkları çalışmalar sergilenecek. Serginin açılış konuşmasını yapan Azdavay Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Şimşek, 2013-2014 eğitim öğretim yılında H.E.M. tarafından 40 adet kurs açıldığını belirterek " Bu kurslardan 36 tanesi tamamlanmıştır. Açılan kurslarda 179 bayan, 445 erkek olmak üzere toplam 624 kursiyer eğitim almıştır. Açılan kurslarımızdan 20 tanesi mesleki teknik, 4 tane okuma yazma diğerleri ise sosyal kültürel kurslardır" dedi.

Açılış programında konuşma yapan Kastamonu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar Dolapçı ise "Hayat boyu öğrenme eğitim etkinlikleri içinde her yaş da her düzeyde insanı içine alan çok önemli, ciddi ve kapsamlı bir eğitim etkinliğidir. Azdavay' da Halk Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü Hayat boyu öğrenme eğitim faaliyetlerinde oldukça iyi bir yol alınmış olduğunu gördük. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçen yıl ilçe Halk Eğitim Merkezler ininde kendi stantlarında yıl içindeki kurslarda üretilen ürünlerin sergileyerek katıldığı, sosyal etkinliklerle desteklenen ve 3 gün süren bir kermes yapmıştık. Bu sene ise 25-26-27 Eylül 2014 tarihleri arasında 'Kastamonu Öğrenme Şenlikleri' isimli etkinliğimizi yapacağız. Bu etkinlik sadece Halk Eğitim. Merkezlerimizin içinde olduğu bir etkinlik olmayacak. Belediyelerimizi, özel ve resmi eğitim kurumlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, ticaret odası, esnaf odası gibi resmi ve özel tüm kurum ve kuruluşlarımızı bu etkinliğin içinde olmaya bekliyoruz. Etkinliğimizi öğrenme bayramına çevirmek istiyoruz" dedi.

Sergideki ürünler programa katılan Pınarbaşı Kaymakamı Azdavay Kaymakam Vekili Dr. Ahmet Helvacı, Azdavay Garnizon Komutanı Sinan Tanır, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cengiz Bahçecioğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar Dolapçı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kadriye Gökkaya, Azdavay İlçesi Protokol Mensupları, Öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar tarafından ilgiyle incelendi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Emre Kastamonu Azdavay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title