Haberler

Ayvalıtaş Davası Ertelendi

* Baba Ali Ayvalıtaş,"Evlat acısı çektim, onun peşinden eşini kaybeden bir insanım. Cennetten cehenneme düştüm. Suçumuz insan olmak.

* Baba Ali Ayvalıtaş,

"Evlat acısı çektim, onun peşinden eşini kaybeden bir insanım. Cennetten cehenneme düştüm. Suçumuz insan olmak. Oğlum sağ-sol, terör olayını bilmez. Orada halk yürürken üzerine sürülen araba, oğlumu öldürmüştür. Adalet bekliyorum"

*HDP Milletvekili Garo Paylan,

" Mehmet Ayvalıtaş'la ilgili alabileceğimiz bir adalet belki barış için bir emsal olabilirdi. Ancak onlar adaletsizlikten besleniyorlar. Mehmet Ayvalıtaş yoldaşımızın adaleti için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz"

Haber-Kamera: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'ın bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili davanın görülmesine devam edildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 2 tutuksuz sanık da katılmazken sanıkları avukatları temsil etti. Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, olayda yaralanan Seyit Kartal'ın katıldığı duruşmayı HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan da izledi. Duruşma için adliye içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

RAPORU KABUL ETMEDİLER

Mahkeme heyeti başkanı, tarafların kusur durumlarına ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunun dosyaya ulaştığını söyledi. Söz konusu bilirkişi raporunda sanıklar Mehmet Görkem Demirbaş ve Cengiz Aktaş'ın "kusursuz" oldukları, yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş ile olayda yaralanan Seyit Kartal'ın ise asli ve tam kusurlu oldukları bildirildi. Ayvalıtaş ailesi avukatlarından Sevgi Evren ise bilirkişi raporuna katılmadıklarını belirterek yeniden bilirkişi raporu alınmasını talep etti. Bir diğer avukat Ayla Öztabak da bilirkişi raporunu kabul etmediklerini söyleyerek, "Bir bilirkişi raporu incelendiğinde olayın oluş şeklinin insanların gözünde canlanması gerekir. Adli Tıp Kurumu'nun raporunu incelediğimizde olayın oluş şeklinin yanlış izah edildiğini görmekteyiz" dedi. Sanık Görkem Demirbaş'ın avukatı Yalçın Tura ise dosyadaki bilirkişi raporlarının birbirleriyle örtüştüğünü kaydederek yeni bir bilirkişi raporunun alınmasına gerek olmadığını söyledi.

"CENNETTEN CEHENNEME DÜŞTÜM"

Duruşmada söz alan Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş da, "Evlat acısı çektim, onun peşinden eşini kaybeden bir insanım. Cennetten cehenneme düştüm. Suçumuz insan olmak. Oğlum sağ-sol, terör olayını bilmez. Orada halk yürürken üzerine sürülen araba, oğlumu öldürmüştür. Adalet bekliyorum" diye konuştu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, taraf avukatlarına bilirkişi raporuna karşı varsa itirazlarını ve nedenlerini gerekçelerini yazılı olarak bildirmeleri için 30 gün süre verilmesine karar verdi. Dilekçeler incelendikten sonra yeniden bilirkişi incelemesi yaptırılıp yaptırılmayacağının karara bağlanacağını belirten mahkeme duruşmayı 12 Temmuz 2016 tarihine erteledi.

"ADALET YOK MAALESEF"

Dava sonrası adliye dışında açıklama yapan baba Ali Ayvalıtaş dosyaya gelen bilirkişi raporuna itirazı olduğunu belirterek, "Adaletin bu kadar da ayaklar altında olduğu, adaletin hiç kalmadığını görüyoruz. Gezi olaylarında binler kapıya döküldü. Ölen benim oğlum ama onların da olabilirdi. Ama adalet yok maalesef" dedi.

YENİDEN BİLİRKİŞİ RAPORU ALINMASI TALEBİ

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ise, "Şu an görüyoruz ki Mehmet'in, Ali İsmail'in, Ethem'in, Abdullah'ın davasının hiçbirinde adil bir sonuç alınmadı. Bu ülkenin artık bunlara dur demesi lazım. Bizler şu an bedel ödüyoruz. Ama daha bedel ödenmesin. Biz zaten bu davalardan bir şey beklemiyoruz. Ama halkımızın uyanmasını istiyoruz" dedi. Anne Gülsüm Elvan da, "Biz bitmedi dediğimiz sürece bu davalar bitmez" diye konuştu.

Ayvalıtaş ailesinin avukatlarından Ayla Öztabak bilirkişi raporuna itirazlarını sunacaklarını ifade ederek, "Raporun, daha CD incelenmeden düzenlendiğini görüyoruz. Olayın oluş şeklini dahi yansıtmamaktadır. Teknik ve hukuki anlamda kesinlikle yeterli değildir. Bir sonraki celse yeniden bir bilirkişi raporu alınmak üzere talebimiz olacak" şeklinde konuştu.

"SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan Ayvalıtaş'ın 3 yıl önce yaşamını yitirdiğini söyleyerek, "Onu aramızdan alan karanlık, muhalif gördüğü herkesi ezmeye çalışan karanlıktır. Her gün Mehmet Ayvalıtaş gibi gençlerimiz toprağa düşüyor. Oysa Mehmet Ayvalıtaş'la ilgili alabileceğimiz bir adalet belki barış için bir emsal olabilirdi. Ancak onlar adaletsizlikten besleniyorlar. Mehmet Ayvalıtaş yoldaşımızın adaleti için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ayvalıtaş İstanbul Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title