Haberler

Ayvalıkta Su Kesintileriyle Hummalı Mücadele

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ ekiplerinin ilçedeki susuzluk sorununu çözümleyebilmek için başlattığı dev mücadele tüm hızıyla sürüyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ ekiplerinin ilçedeki susuzluk sorununu çözümleyebilmek için başlattığı dev mücadele tüm hızıyla sürüyor.

Bu kapsamda; ilçenin Tellikavak mevkiinde Çanakkale ile İzmir'i birbirine bağlayan E-87 karayolunun altından geçen olan ana hattın onarımı yapılıyor.

Söz konusu alanda yapılan çalışmalar nedeniyle ilçenin su ihtiyacı ise kısıtlı olarak sağlanılabildi.

BASKİ personelinin yoğun çalışmalarını ise BASKİ Ayvalık- Gömeç Müdürü Saadettin Gezen ile Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp bizzat yerinde takip ediyor.

Çalışmalarla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan BASKİ Ayvalık-Gömeç Müdürü Gezen, "Altınova-Ayvalık eski yol güzergahında 500'lük ana boru hattında 13 adet patlak onarılarak, bugün saat 14.00 itibariyle ilçeye su verilmeye başlandı" dedi.

500'lük ana hattın hemen yanına yeni bir 560'lık hattın daha aynı güzergaha konuşlandırılmaya başlandığını anlatan Gezen, "Bu hattı ilçenin en kalabalık olduğu dönem olan turizm sezonu öncesine kadar yetiştirmeyi planlıyoruz. Allah izin verirse, bu hattın devreye girmesiyle ilçede susuzluk sorununu kökten çözümlenmiş olacak" diye konuştu.

Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ise, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Ayvalık'ın su ve kanalizasyon sorunlarını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ'nin üstlendiğini hatırlatarak, "Bu konuda BASKİ göreve geldiği ilk günden bu yana Ayvalık'ın en büyük sorunlarından bir olan susuzluk sorununu çözümleyebilmek için tüm ekipleriyle birlikte hummalı çalışmalar yürütmektedir. Bu konuda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur'un, Ayvalık'ın en büyük sorunu olan susuzluk ve kanalizasyon probleminin çözümü için kesin talimatı vardır. Bu kapsamda BASKİ ekipleri de geceli-gündüzlü yoğun bir çabayla yağmur-çamur demeden çalışmalarını sürdürmektedir. Allah nasip ederse Ayvalık'ımızın en büyük sorunu olan su problemini turizm sezonu öncesinde kökünden çözümleyerek, ilçedeki susuzluk sorununu tarihe gömmeyi planlıyoruz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Ak Parti Ayvalık Gömeç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title