Haberler

Ayvalıklı Avcılar Federasyona Katılacak

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Sakarya Avcılar Derneği ile Ayvalık Avcılık Atıcılık İhtisas Derneği Ege bölgesinde oluşturulmaya çalışılan Uluslar arası Ege Avcılık Dağcılık Federasyonu'na katılmaya hazırlanıyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Sakarya Avcılar Derneği ile Ayvalık Avcılık Atıcılık İhtisas Derneği Ege bölgesinde oluşturulmaya çalışılan Uluslar arası Ege Avcılık Dağcılık Federasyonu'na katılmaya hazırlanıyor.

Halen Ege avcılık Federasyonuna kayıtlı olmasına rağmen; İzmir, Bergama, Soma, Yenikent, Zeytindağ, Şakran, Kırkağaç, Kınık, Poyracık Burhaniye, Edremit, Havran, Dikili Avcılar ve Atıcılar Dernekleri ile birlikte hareket eden Ayvalık'ın her iki avcı derneğinin yeni kurulacak olan Uluslar arası Ege Avcılık Dağcılık Federasyonu bünyesinde çalışmalarını sürdürme kararı aldığı öğrenildi. Önceki akşam Sakarya Avcılar Derneği'nde bir toplantı yapan yeni federasyonun kurucu üyeleri, kendilerini yeni bir federasyon kurmaya zorlayan koşulları anlattı. Yeni federasyon çatısı altında bir çok avantajı üye avcı derneklerinin olanağına sunulmasının yanı sıra yeni oluşula birlikte doğacak sinerjiyle daha aktif çalışmalara imza atılmasının beklenildiği savunuldu.

Toplantıda; Sakarya Avcılar Derneği Başkanı Ahmet Kemer ile Ayvalık Avcılık Atıcılık İhtisas Derneği Başkanı Dinçer Denizbilgini'nin yanı sıra Burhaniye Avcılar Derneği Başkanı Özay Kiraz, Bergama Avcılar Derneği Başkanı Önder Girgin, Poyracık Avcılar Derneği Başkanı Erol Gökçen, Uluslar arası Avcılık ve Atıcılık Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Metin Yıldız ile Yardımcısı Serkan Dağdelen de hazır bulundu.

ORTAK AMAÇLARI İÇİN BİR ÇATI ALTINDA TOPLANACAKLAR

Buca Avcılık ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği, Gaziemir Kara ve Deniz Avcıları İhtisas Derneği, Bornova Avcılar ve Atıcılar İhtisas Derneği, Kemalpaşa Avcılar ve Atıcılar Derneği, Belenbaşı Köyü Avcılar ve Atıcılar Derneği, Menderes Avcılar ve Atıcılar Derneği, Sarnıç Kara ve Deniz Avcıları Derneği ile Sarnıç Ceylan Avcılar Derneği'nin öncülüğünde kuruluş çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu Uluslar arası Ege Avcılık Dağcılık Federasyonu'nun Ege Bölgesinin kültürel zenginliklerine sahip çıkarak insanlığa hizmet etmek, yaşanabilir sağlıklı bir kent oluşturulmasına katkıda bulunmak, ülke ve uluslar arası düzeyde etkinliklerde bulunmak ve bilimsel toplantılar yapmayı amaçladığının vurgulandığı toplantıda, federasyon üyesi dernekler arasında dayanışmayı sağlamak için sosyal, kültürel ve ekonomik yardımlaşmayı geliştirmek içinde dev adımlar atılması için tüm olanakların kullanılacağının altı çizildi.

Toplantıda avcılığın sorunları ile avcılıkta kullanılabilecek en iyi köpek cinslerine varıncaya kadar bir çok konunun tartışıldığı da gözlenirken, sohbet havasında gerçekleşen toplantının ardından Egeli avcılar topluca birlik ve beraberlik fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avcılar Sakarya Ayvalık Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title