Haberler

Ayvalıkklılardan Örnek Hareket

Güncelleme:

Ayvalık'ta yaşayan lösemi hastalığına yakalanan Erol Karayaz'ın ailesinin oğullarını bu hastalığın pençesinden başlattıkları kampanyaya Kızılay'da duyarsız kalmadı.

Başta 19 yaşındaki Erol olmak üzere, Ayvalık'ta bu hastalıkla boğuşan 3 kişiyi kurtarmak için vatandaşlar seferber oldu. Belediye Başkanı Rahmi Gençer'de Kızılay kan alım aracının bulunduğu Cumhuriyet Meydanına gelerek ailelere moral verdi.
Kızılay Kan Merkezi Balıkesir Şubesi ekipleri Ayvalık'a gelerek Cumhuriyet Meydanı'na konuşlandırılan otobüste gün boyu kök hücre testi yapıldı. Kan verebilmek ve kök hücre testi yaptırabilmek için Ayvalıklıların adeta birbiriyle yarışa girmesi lösemi hastalarını umutlandırdı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'de Cumhuriyet Meydanına gelerek Kızılay yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Erol Karayaz ve ailesi lile de yakından ilgilenen basşkan Gençer, Ayvalık belediyesi olarak bu konuda yapabilecekleri ne varsa yapmaya hazır olduklarını bildirdi.
Uzun sür kök hücre testi yaptırmak ve kan vermek için gelenlerle de sohbet eden Gençer, "Ayvalık halkının bu kadar duyarlı hareket etmesi beni mutlu ederken lösemi hastalığıyla mücadele edenleri de umutlandırdı. Ayvalıklılar her konuda olduğu gibi bu konuda da farklılığını ortaya koydu. Bu kampanyaya destek veren herkesi yürekten kutluyorum" dedi.

Uzun kuyruklar halinde gerçekleşen kan ve kök hücre verme işlemi akşam hava kararana dek sürdü.
Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri ve çalışanlarının da destek verdiği kampanyada 215 adet kök hücre örneği ile 51 ünite kan toplandı.

Lösemili genç Erol Karayaz, annesi Seval Karayaz ve babası Mustafa Karayaz, Ayvalık halkının kendileri ve ilçedeki 3 diğer lösemi hastası için gösterdiği çabadan duydukları sevindi dile getirdi.

Yağan yağmura aldırış etmeden kan ve kök hücre vermek için vatandaşların saatlerce sıra beklediği kampanyanın bir de küçük konukları vardı. Derslerini alan çalışması şeklinde yapan Sakarya İlkokulu birinci sınıf öğrencileri öğretmenleriyle birlikte Kızılay'ın kan alma aracı yanına geldi. Burada kan vermenin öneminin anlatıldığı öğrencilerle sohbet eden Ayvalık Belediye Başkanı Gençer, kendisinin de Sakarya İlkokulunda okuduğunu öğrencilere anlattı.

Türk Kızılıayı'nın Ayvalık'taki kök hücre örneği kan alımında İsmail Süleyman başkanlığında 8 kişilik ekip yer aldı. Ayvalık'taki ekipte Kan Bağış Kazanım Uzmanı Funda Akçay Koç ve Kök Hücre Kazanım Uzmanı Ramazan Çiçek'te görev aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Rahmi Gençer Balıkesir Kızılay Ayvalık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title