Haberler

Ayvalık Ülkü Ocaklarından 300 Doğu Türkistanlı'ya Sahip Çıkma Çağrısı

Balıkesir’in Ayvalık Ülkü Ocakları tarafından Çin zulmünden kaçarak Tayland’da yakalanan 300 Doğu Türkistanlı Türk’e sahip çıkmak için acil yardım çağrısı yapıldı.

Balıkesir'in Ayvalık Ülkü Ocakları tarafından Çin zulmünden kaçarak Tayland'da yakalanan 300 Doğu Türkistanlı Türk'e sahip çıkmak için acil yardım çağrısı yapıldı.

Ayvalık Ülkü Ocakları tarafından Talatpaşa Caddesi'nde yapılan basın açıklaması ve imza kampanyasına MHP Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Kaban ve ilçe yönetiminden de destek geldi. Ülkü Ocakları Başkanı Rasim Kayaş seslendirdi. Kayaş, Çin'in baskı ve işkencelerinden kaçan yaklaşık 300 Doğu Türkistanlı Türk'ün Tayland'da yakalandığını hatırlattı. Uygur Türklerinin Çin'e iade edileceğini kaydeden Kayaş, "Türkiye Cumhuriyeti bir an önce devreye girmezse, Uygur Türkerleri Çin'e iade edilecek ve idam edilecektir. Hatırlanacağı gibi Kafkaslar'dan Türkiye'ye sığınan 150 kadar soydaşımız zamanın yöneticileri tarafından Rusya'ya iade edilmiş, SSCB'nin yöneticileri tarafından Boraltan Köprüsü'nde acımasızca kurşuna dizilmişlerdi. Türkiye, Uygur Türklerinin can ve mal güvenliğini bir an önce sağlamalıdır. Her en şart altında olursa olsun, soydaşlarımızın Türkiye'ye nakli acilen gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde 2. Boraltan katliamı kapıdadır. Yüzbinlerce Suriyeli ve Iraklı göçmene kucak açan Türkiye Cumhuriyeti Devleti kapılarını soydaşlarına tamamen açmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Irak Türkmenlerine yaşattığı hayal kırıklığını Uygur Türklerine de yaşatmamalıdır. 300 Türk evladı bizlerden uzanacak yardım elini beklemekte ve sadece Türk milletinin yüce gönüllerine sığınmaktadır. Ülkelerini terk eden 300 kardeşimiz bize sessizce şunu söylemektedir, 'Artık Doğu Türkistan'da zalim Çin tarafından Türklere hayat hakkı tanınmamaktadır. Zulüm ve işkence dayanılmaz bir hal almıştır. 'Türk'üm' diyenler idamla yargılanmakta ya da organ mafyasına pazarlanmaktadır. Bu ızdırapları dindirecek bir Kürşad nesli yok mudur? Bütün dünya sağır ve kör, bunu anladık; peki yüce Türk milleti de mi sağırlaştı? Ne zaman gözlerinize mil çekildi ey Yüce Türk milleti? Feryatlar neden duyulmuyor" diye sordu.

Sivil toplum örgütlerine de seslenen Ayvalık Ülkü Ocakları Başkanı Rasim Kayaş, "Türkiye'deki kıymetli sivil toplum örgütleri, 1800'lü yıllarda başlayan Türk soykırımını hiç görmediniz. Bunları hiç dile getirmediniz. Rumların, Ermenilerin, Yunan'ın yaptığı Türk katliamlarını dile getirmediniz. Bu sizin için son insanlık sınavıdır. Bu sınavdan başarıyla çıkmak için Doğu Türkistanlı 300 mazluma sahip çıkın. Doğu Türkistanlı 300 mazluma sahip çıkmak, namusa sahip çıkmaktır. Doğu Türkistanlı 300 mazluma sahip çıkmak, adalete sahip çıkmaktır. Doğu Türkistanlı 300 mazluma sahip çıkmak, insanlık onuruna sahip çıkmaktır" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Balıkesir Tayland Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title