Haberler

Ayvalık TSK'da Devir Teslim

Güncelleme:

Ayvalık TSK Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi ve Ayvalık Garnizon Komutanlığı görevini yürüten Albay Mehmet Canlı emekliye ayrıldı.

Ayvalık TSK Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi ve Ayvalık Garnizon Komutanlığı görevini yürüten Albay Mehmet Canlı'ın emekliye ayrılması nedeniyle devir teslim töreni yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bur konuşma yapan Canlı, 4 yıldır görevini hiç aksatmadan gururla yerine getirdiğini dile getirdi. Canlı, şunları kaydetti:

"Türkiye'de ve dünyada başka bir örneği olmayan bu kutsal görevini silah arkadaşım personel albay Aydın Nazlı'ya devretmenin huzur ve mutluluğu içerisindeyim. Bugün devir teslim töreniyle 34 yıldır büyük bir onur ve gururla üzerimde taşıdığım üniformama veda ediyorum. Geçmişte kalan 34 yıllık süreçte Atatürk ilkelerine her zaman inançla bağlı bir Türk subayı olarak ettiğim yemine bağlı kalmış, ülkeme ve milletime doğruluk ve muhabbetle hizmet etmiş bulunuyorum."

Görevi devralan Albay Aydın Nazlı ise "Bizlere misafirliğe gelen ve rehabilitasyon merkezinin asıl sahipleri olan şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve değerli aileleri her zaman başımızın tacı olacaklar. Onlara hizmet etmek ve onlarla bütünleşmek benim ve personelimin onuru ve gururu olacaktır" dedi.

Daha sonra, TSK İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi'nin hizmet anısı Albay Aydın Nazlı tarafından emekli Albay Mehmet Canlı'ya takdim edildi. Ardından Ege Ordusu Komutanlığı Brövesi, Canlı tarafından Nazlı'ya takıldı.

Törene 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, İlçe Kaymakam vekili ve Gömeç Kaymakamı Nafi Yavuz, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, askeri ve mülki erkan katıldı. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Garnizon Komutanlığı Çetinkaya Ali İlk Ayvalık Yerel Haberler

title