Haberler

Ayvalık'taki Sit Alanı Değişikliği

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye'nin en büyük doğal sit alanı Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nın imara açılması konusundaki değişikliklere ilişkin olumsuz görüş bildireceklerini belirtti.

Ayvalık'ta Cunda Köprüsü inşaatında incelemelerde bulunan ve ilçenin Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile bir araya gelen Uğur, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ile ilgili belediyeden görüş istediği yazısını değerlendirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Türkiye'deki sit alanlarıyla ilgili başlattığı çalışmanın tamamlandığını anımsatan Uğur, şunları kaydetti:

"Hem ilçe belediyeleri hem de büyükşehir belediyesine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sit alanlarıyla ilgili yaptığı çalışmanın neticesi sunuldu ve bu konudaki görüşleri soruldu. Biz Ayvalık'ı önemsiyoruz, Ayvalık'ı dünya şehri yapmak için köprüsü, suyu, kanalizasyonu ve tarihi dokusuna kadar korumak istiyoruz. Biz de bakanlığa Ayvalık Belediyesi ile bu görüşümüzü ortak açıklayalım. Bakanlığa aynı görüşle müracaat edersek o görüşümüzü savunuruz. Biz de bunun için Ayvalık Belediye Başkanımız ile bu toplantıyı yaptık. Ayvalık Belediye Meclisi bir rapor hazırlamış, biz de o raporu şimdi alıyoruz. Onun üzerinde çalışma yapıp, biz de aynı doğrultu üzerinde görüşümüzü göndereceğiz. Türkiye'nin en büyük doğal sit alanı Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nın imara açılması konusundaki değişikliklere olumsuz görüş vereceğiz."

Uğur, Ayvalık'ta daha önce 1, 2, 3. derece sit alanı ilan edilen yerlerde bazı değişiklikler yapıldığını dile getirerek, "Ama istiyoruz ki ortak akıl ile hareket edelim, birlikte karar verelim. Yararlı bir görüşme oldu. Biz de Ayvalık Belediyesi ile aynı görüşteyiz. Raporumuzu da daha önce Ayvalık Belediye Meclis üyelerinin istediği doğrultuda aldık. Bakanlığa görüşümüzü bildireceğiz." diye konuştu.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de, "Ayvalık Belediye Meclisi olarak, tabiat parklarının ve zeytin alanlarının birinci derece sit alanlarından çıkarılmasını oy birliğiyle reddettik. Bu karar Ayvalık için tarihi, çok önemli bir karardı. Bugün sevindirici bir olay daha yaşadık. Büyükşehir Belediye Başkanımız, İmar Dairesi ile Ayvalık'a geldi. Bu görüşle ilgili görüştük ve burada çıkan sonuç da Ayvalık Belediye Meclisinin aldığı karara paralel olarak, büyükşehir de Çevre ve Şehircilik Bakanlığına rapor vereceğini açıkladı. Kendisine duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Edip Uğur Balıkesir Türkiye Ayvalık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title