Haberler

Ayvalık'ta Zeytinyağı Farkındalığı İçin Zeytinyağlı Sarma Yarışması Yapıldı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, bölgenin bir zeytinyağı üretim merkezi olması ve zeytinyağı tüketiminin insan sağlığına verdiği faydaların farkındalığı için bu yıl 4. kez ‘Zeytinyağlı Sarma Yarışması’ düzenlendi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, bölgenin bir zeytinyağı üretim merkezi olması ve zeytinyağı tüketiminin insan sağlığına verdiği faydaların farkındalığı için bu yıl 4. kez 'Zeytinyağlı Sarma Yarışması' düzenlendi.

Ayvalık Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Hizmetleri Mutfak bölümünün 11. ve 12. sınıf öğrencisi yaklaşık 70 öğrenci arasından yapılan ön elemeler neticesinde, önceki gün yapılan finalde, finale kalan 21 öğrenci jüri tarafından belirlenen kriterlerde en hızlı zeytinyağlı sarmayı sarabilmek için yarıştı.

Yarışma hakkında muhabirimize açıklamalarda bulun Ayvalık Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Yavaş, amaçlarının gençlik haftası nedeniyle öğrenciler arasında birlik ve beraberlik duygusuyla, yiyecek-içecek hizmetleri bölümünde okuyan öğrencilerin el becerilerinin yanı sıra mesleklerinde motivasyonu sağlayabilmek olduğunu belirtti. Ayvalık'taki zeytinyağı firmalarının her yıl geleneksel olarak düzenledikleri bu yarışmaya sponsor olduğunu vurgulayan Yavaş, düzenledikleri yarışmada emek veren herkese teşekkür etti.

Yarışmacılardan okulun 10-B sınıfı öğrencisi Fatma Cesil yarışmada en önemli olanın ince ve çabuk sarmak olduğunu kaydederek, zeytinyağı dışındaki yağlarla yapılacak sarmanın tadının lezzetli olamayacağını savundu.

Yarışmacılardan okulun 11-A sınıfı öğrencisi Elifnaz Çakıroğlu ise yarışmada en iyi zeytinyağlı sarmayı sarabilmek için mücadele ettiklerini kaydederek, Bu yıl 5. si düzenlenen yarışma öncesi yaptıkları hazırlıkları anlatarak, iyi bir zeytinyağlı sarmanın lezzetli olmasının en önemlisinin baharatları olduğunu ve pişirme süresi olduğunu belirtti.

Okul dışından jüri üyesi olarak yarışmada bulunan Nursen Saygın ise; öğrencilerin belirlenen süre içerisinde yaptıkları sarmaların adetleri ve muntazamlıklarının yanı sıra lezzetli olup olmadığına baktıklarını ve yarışmacılara bu kriterler üzerinden puan verdiklerini kaydetti.

Geleneksel olarak düzenlenen yarışmaya okul öğrencilerinin yanı sıra öğretmen ve velilerinin de yoğun ilgisi gözlenirken, yapılan değerlendirmelerde; finale kalmayı başaran 21 öğrencinin arasından; birinciliği 416 puanla Kader Taş, ikinciliği 378 puanla Arzu Kartal ve üçüncülüğü de 377 puanla Özgenur Öztaş elde etti.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri; birinciye Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Nevzat Saçı, İkinciye Nuri Zarplı Okulu Müdürü Kadir Aktaş ve üçüncüye de Abdülvahit Okulu Müdürü Kudret Öztürk verdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zübeyde Hanım İsmail Yavaş Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title