Haberler

Ayvalık'ta Temizlik Seferberliği Yapılacak

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Kaymakamlığı ve Kent Konseyi tarafından ilçede temizlik seferberliği ilan edildi.

6 bin kişiyle yapılması hedeflenen "Bir Ayvalık var" temizlik kampanyası 22 Eylül pazartesi günü start alıyor. 22- 28 Eylül arasında bir hafta süreyle ilçede gerçekleştirilecek olan seferberlikte kentin dip bucak temizlenmesi hedefleniyor. 'Bir Ayvalık var' isimli temizlik seferberliği öncesinde muhtarlarla bir toplantı yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, herkesin tayın altına elini koymasıyla bu işin başarılacağını söyledi. Gençer, "Bizim belediyede çalışan tüm personel bu kampanyaya katılacak. Daire amirlerimize de torba verilecek yanında çalıştırdıkları elemanlarıyla bir mıntıkada bu çöp torbalarıyla gidip temizlik yapacaklar. Bir gün de olabilir bu, yarım gün de. Ama muhakkak ki ben de dahil herkes taşın altına elimizi koyacağız. Gidip yerlerde ne var ne yok çevreden temizleyeceğiz, dolan torbaları temizlediğimiz alana bırakacağız bunları belediye olarak temizlik işleri birimi aracılığıyla arkadan toplayacağız. Amacımız 6 bin kişiyi sokağa çıkartıp çevresini temizlemesini sağlatmak. Buna eğer hepimiz inanırsak temizlik için bir başlangıç olur. Bu sayede belediye üzerine düşen görevi daha iyi yapacaktır" dedi.

"Bu çalışma hepimize örnek olacak. İnanın insanlar fark edecek, yere bir şey atarken düşünecek insanlar" diyen başkan Gençer şöyle konuştu; "En basit attığımız şey sigara izmariti. Onu en hızlı şekilde yere atıyoruz veya arabamızın penceresinden elimizde ne varsa atıyoruz. Yürürken yediğimiz içtiğimiz şeylerin kutusunu, her türlü plastiği sokağa atmayı çok seviyoruz. Sonuçta tabiata verdiğimiz zararın haddi hesabı yok. Belediye bunları elinden geldiği kadar yapıyor ama halk bu şekilde kirletmeye devam ettiği sürece kirli bir şehir oluruz."

'Bir Ayvalık var' projesini hazırlayan Gül Gürsoy'da kumsalların, tabiat parklarının çok kötü ve felaket durumda olduğunu ifade ederek bu seferberlikle buraların çöplerden arındırılacağını bildirdi. Gürsoy Zeytin çekirdekleri projesindeki çocukların da çevre müfettişi olarak bu kampanyada görev aldıklarını da sözlerine ekledi. 'Bir Ayvalık var' temizlik seferberliğinde Ayvalık'ın sokakları, caddeleri, mahalleleri, çarşısı, turistik tesisleri, sahil şeridi, adaları, çevre yolları, tabiat parkları, ormanlık ve açık alanları, sanayi bölgeleri köşe bucak temizlenecek. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rahmi Gençer Balıkesir Ayvalık Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title