Haberler

Ayvalık'ta Kültür Sanat Günleri Devam Ediyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 1 Eylül'de başlayıp, 9 Eylül' de bitecek olan, her yıl Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 10.'su gerçekleşen Ayvalık Kültür Sanat Günleri her gün bir başka ünlü ismi ağırlıyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 1 Eylül'de başlayıp, 9 Eylül' de bitecek olan, her yıl Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 10.'su gerçekleşen Ayvalık Kültür Sanat Günleri her gün bir başka ünlü ismi ağırlıyor.

Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Kültür Sanat Günleri'ne Yazarlık Atölyeleri de eklendi. Yazarlık Atölyeleri kapsamında 2-3 Eylül'de Mario Levi ile "Bir Hikaye Yazmak", 4 Eylül'de Mine Söğüt ile "Yazma Cesareti", 5 Eylül'de Aslı Tohumcu ile "Yaşamdan Yazıya" isimli atölyeler Ayvalıklılarla yazarları buluşturdu. Atölyeler; Murat Gülsoy ve İnci Aral ile devam edecek. Söyleşilerde ise Rakı Balık Ayvalık ve Kent Ruhu konseptiyle Ayvalık 150 Evler Mimarı Aydın Boysan 1 Eylül'de, "İçimden Geçen Zaman" başlığıyla Güldal Mumcu 5 Eylül'de, İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi'nde Ayvalıklıların karşısına çıktı. Ayhan Sicimoğlu, İlber Ortaylı ve Ece Temelkuran ise Kültür Sanat Günleri'nde söyleşi yapacak diğer ünü isimler.

2 Eylül Günü Hüsamettin Koçan Resim Sergisi Ayvalıklı sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Şiir Ayvalık'ta Şiir Dinletisi, Arif Buz Desen Sergisi gündüz programlarında 6 Eylül'de Ayvalıklılarla birlikteydi. Ayvalık 10. Kültür Sanat Günleri'nin ilk gününde Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin sergilediği Çalıkuşu Balesi öncesinde Ayvalık belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in yaptığı açılış konuşması ve 1 Eylül Barış Günü'ne dair sözleri büyük alkış aldı. Ardından sahneye çıkan Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları izleyenleri büyüledi. 3 Eylül Salı Günü ise 4 yılda 350 kez izleyici ile buluşmuş Nedim Saban'ın yönettiği Leyla'nın Evi adlı oyun Ayvalıklılardan tam not aldı ve ayakta alkışlandı. 5 Eylül'de Sunay Akın gösterisi ise Amfi Tiyatro'da sanatseverlerle buluştu. 8 Eylül Pazar Akşamı; Cem Davran, Bahtiyar Engin, faruk Akgören, Selin Yenici ve Erkan Can'ın başrolleri paylaştığı Bezirgan adlı oyun Ayvalık Amfi Tiyatro'da izleyici karşısına çıkacak.

KONSERLERE BÜYÜK İLGİ

Şu ana kadar gerçekleşen Onur Akın, Mehmet Gümüş, Kubat ve Grup 84 konserlerine Ayvalık halkı büyük ilgi gösterdi, amfitiyatroyu hınca hınç dolduran müzik severlerin oluşturduğu atmosfer sanatçılarıda çok etkiledi, sevgi selinden çok etkilendiklerini belirten sanatçılar gecenin geç vakitlerine kadar konser sürelerini uzattılar. Katılımcı sanatçılar artık geleneksel hale dönüşen kültür sanat günlerinde hizmetlerinden ve sanata değer veren duruşundan ötürü başkanımız Hasan Bülent Türközene teşekkürlerini sundular. Kültür sanat günleri konserleri 7 Eylül akşamı Melahat Gülses ve Zekai Tunca ile devam edip 9 Eylül akşamı ise Sıla konseriyle son bulacak. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Ayvalık Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title